RKDES profiteert niet van misstap koploper, Aalsmeer koestert eerste punt en opnieuw winst LMV

20-11-'23 15.30 uur | SCW-J.Hercules 2-0 | Door: Klaas Leegwater

Na de thuisnederlaag vorige week tegen ESTO liet RKDES afgelopen zaterdag de kans liggen om zich opnieuw te melden aan het front in de strijd om de eerste periodetitel. De Kudelstaarters speelden 2-2 gelijk tegen Altior. Leider Soccerboys verloor op eigen veld van Aarlanderveen maar behoudt met één wedstrijd te spelen in de periode de beste papieren op de eerste seizoensprijs.

RKDES kwam in Langeraar na een kwartier op voorsprong door een doelpunt van Lorenzo Zorn. Altior kwam nog voor rust via Tim Heikoop op gelijke hoogte om na ongeveer een uur spelen met 2-1 de leiding te nemen, doelpunt met het hoofd was van Ed van der Weijden.

Mooiste treffer van de middag viel tien minuten voor tijd van wederom van Zorn die de bal met buitenkant rechts veel effect meegaf, doelman Koen den Elzen had het nakijken. Oveigens waren beide keepers de uitblinkers van de wedstrijd. In de slotfase kreeg RKDES via Reno de Jong, basisspeler in plaats van Maarten van Putten, nog een goede ans op de winnende treffer.

"Reno kon de 2-3 er net niet in glijden", vertelde RKDES-trainer De Jong na afloop. "Maar gezien het wedstrijdbeeld ben ik blij met de 2-2." De Kudelstaarters na acht duels op plek drie in 3A, twee punten achter koploper Soccerboys.

Zaterdag spelen de roodzwarten thuiswedstrijd tegen RVC'33. Bij winst is er voor RKDES nog een kleine kans op de periodetitel, puntenverlies van Soccerboys en Aarlanderveen is dan wel noodzakelijk.

Uitslagen/Stand 3A

Jelle Lissenburg bezorgt Aalsmeer met mooie goal eerste punt
Derdeklasser FC Aalsmeer heeft eindelijk het eerste competitiepunt binnen. De hekkensluiter uit 3C boekte in de slotfase tegen RODA'46 een 2-2 remise. Samen met APWC blijven de roodgroenen onderaan de ranglijst staan.

FC Aalsmeer kwam vroeg in de wedstrijd door een goal van spits Dave Leenders aan de leiding nadat eerder al een kopbal van Jeroen Ezink van de lijn was gehaald. Nog voor de pauze deden de bezoekers uit Leusden de wedstrijd kantelen naar 1-2, twee keer een hoge voorzet vanaf de zijkant werd met het hoofd doeltreffend afgerond.

Voor rust werd een score van Leenders vanwege vermeend buitenspel afgekeurd. Dat overkwam in de tweede helft ook RODA'46 dat het zich kan aanrekenen de wedstrijd niet in het slot te gooien. Drie keer kwam er een aanvaller uit Leusden vrij voor doelman Van de Linden, drie keer ging een inzet een halve meter naast.

Zo bleef de thuisclub in leven. Met vier verse krachten zette Aalsmeer in de slotfase alles op alles er nog een gelijkspel uit te slepen. Dat lukte kort voor tijd. In de doelmond aangespeeld tussen drie verdedigers slaagde invaller Jelle Lissenburg op knappe wijze erin met een omhaal de bal precies in de kruising te mikken.

De roodgroenen eindelijk van de hatelijke nul af. "Het was even billen knijpen, in de slotfase toch nog de gelijkmaker," reageerde trainer Bas Groenveld na het gelijkspel. "Als ik kijk naar vandaag en naar de trainingen, merk ik dat mijn selectie stappen maakt. Ik zie een positieve ontwikkeling bij deze jeugdige groep."

Zondag gaat FC Aalsmeer op bezoek bij nummer vier op de ranglijst WV-HEDW.

Legmeervogels klimt op ranglijst
Met zes punten uit de laatste twee duels maakt Legmeervogels een sprongetje omhoog op de ranglijst van 3B. Zaterdag werd DWS met 3-0 verslagen. In Amsterdam zorgde Jasper Burgers een kwartier na de start en voor het einde voor de 0-1 en 0-2. Zijn eerste treffer was een prachtig hard schot vanaf zeker twintig meter. Kort voor tijd bepaalde Camiel Schouten de eindstand op 0-3.

"Belangrijk winst. In de eerste helft zag ik goede teamorganisatie en sterk spel. DWS hield na rust open huis, daar prikten wij doorheen," aldus trainer Jack Honksbeek. Aanstaande dinsdagavond speelt Legmeervogels bekerduel in Amsterdam tegen de amateurs van Ajax. "Een mooi affiche, maar komende competitiewedstrijd tegen AMVJ vind ik belangrijker."

De Uithoornse formatie staat na zeven duels met veertien punten op plek twee in 3B, leider SDOB uit Broek in Waterland heeft een iets beter doelsaldo. Eerste periode gaat over twaalf duels.

Uitslagen/Stand 3B

Verlies KDO in Culemborg
KDO leed zondag het vierde verlies in de competitie, 3-2 bij nummer drie SMVC Fair Play. In Culemborg stond er al na twintig seconden 1-0 op het bord. "Spelers stonden in de achterhoede naar elkaar te kijken in plaats van in te grijpen," verklaarde trainer Lex van der Horst (foto) de zeer snelle tegengoal.

KDO herpakte zich en kreeg voor de thee goede kansen op de gelijkmaker. Onder andere een schot van Wessel Kleijn raakte de paal. SMVC Fair Play schoot in de eerste helft nog wel een keer raak, Jesse Stange bepaalde de ruststand op 2-1.

In de tweede helft gingen beide teams gelijk op. Een verkeerde inschatting van KDO-doelman Jesper Oudshoorn, bij een hoge voorzet onder de bal door, leverde de Kwakelaars een grotere achterstand op. Tenslotte zorgde Mathijs van Rijn nog voor de 3-2 door na een prima voorzet van invaller Joppe Bleekemolen de bal binnen te koppen.

Van der Horst. "En eigenlijk hadden we ook nog een strafschop moeten krijgen na een overtreding op Jesse, maar de scheidsrechter zag het niet." KDO na acht duels en vier nederlagen op positie negen in 3C. Zondag zijn de Kwakelaars vrij.