Youri Habing van LMV in de achtervolging op speler van sv Marken.   Foto: Markernieuws.

SCW zet champagne koud, Legmeervogels blijft op promotiekoers

8-4-2024, 17.30 uur | Regioclubs LMV en SCW | Door: Klaas Leegwater

Niet voor de eerste keer na een uitwedstrijd hing er een uitgelaten sfeer in de spelersbus van derdeklasser Legmeervogels tijdens de terugreis. De selectie van Jack Honsbeek had zaterdag een goede reden voor het vieren van een feestje.

De Uithoornse koploper versloeg het veel lager genoteerde sv Marken met ruime cijfers (5-0), het verschil op concurrenten Amstelveen Heemraad, Buitenveldert en SDOB blijft respectievelijk zes en acht punten. Met nog zes duels te spelen begint het er steeds beter uit te zien voor de geelblauwen.

Aan het Markermeer kwam Legmeervogels na een klein half uur op voorsprong door een treffer van Derk Streefkerk die alert reageerde na een halve stop van doelman Westerberg. Mervin Hansen kopte kort voor rust de 0-2 binnen.

"Niet om aan te gluren"
Een kwartier in de tweede helft bepaalde Youri Habing vanaf de penaltystip de tussenstand op 0-3, Camiel Schouten knalde de 0-4 binnen, het Uithoornse slotakkoord ruim twintig minuten voor tijd kwam van de voet van invaller Jasper Burgers die zijn eerste balcontact doeltreffend afrondde.

"De eerste helft was eigenlijk niet om aan te gluren, het was heel slordig", vertelde trainer Honsbeek na afloop. "De 0-1 van Derk was daarom een opsteker, en heel lekker was de 0-2 kort voor rust.

In de tweede helft waren we duidelijk de bovenliggende partij, het tempo ging bij ons omhoog. Na de 0-3 was het gedaan met Marken", aldus de oefenmeester die afsloot met: "Wat we vandaag hebben laten zien was uniek. De nul houden en vijf keer scoren."

Uitslagen/Standen 3B

Champagne staat klaar in Rijsenhout
SCW heeft in 4B de titel voor het grijpen. Na de 3-0 winst op VVA/Spartaan kunnen de Rijsenhouters theoretisch al volgende week, vijf duels voor het competitieslot, kampioen worden.

Een overwinning in de uitwedstrijd bij Jong Hercules en tegelijkertijd een misstap van enig overgebleven concurrent VVC bij Haarlem/Kennemerland betekent dat aan het Konnetlaantje de champagne kan worden ontkurkt. De Rijsenhouters zijn dan niet meer te achterhalen, ook vanwege een veel beter doelsaldo.

In de thuiswedstrijd tegen VVA/Spartaan opende SCW al in de 2e minuut de score via Mathijs van den Burgt. Pas na de pauze deelde de aanstaande kampioen tegen de stugge Amsterdammers de genadeklap uit. Jeff de Vilder en Tijn Schoof bepaalden de eindstand op 3-0.

Rode kaart en gestaakt
Mohammed El Makrini van de bezoekers kreeg in de eerste helft van scheidsrechter Hollander de rode kaart voorgeschoteld wegens natrappen tegen de benen van Rolf Boesveld. In een duel om de bal werd El Makrini eerst op de hakken getrapt waarna hij boos uithaalde naar Boesveld. Door de commotie die daarna ontstond besloot de arbiter tot een afkoeilingsperiode van een kwartier.