Malick Lowe was in Leusden met de gelijkmaker wederom belangrijk voor FC Aalsmeer.   Archief-Foto: Jaap Maars.

Malick Lowe knalt Aalsmeer in slotseconde naar "zeer dikverdiend punt" tegen RODA'46

14-5-'23 17.00 uur | RODA'46-FCA 1-1 | Door: Klaas Leegwater

Derdeklasser FC Aalsmeer heeft vanmiddag een knappe 1-1 remise geboekt in Leusden tegen nummer twee op de ranglijst RODA'46. De bezoekers keken lange tijd tegen een 1-0 achterstand aan, twintig seconden voor het eindsignaal maakte aanvaller Malick Lowe de verdiende gelijkmaker. Verschil met nummer vijf Amsvorde blijft twee punten. Met nog twee duels te gaan blijven de Aalsmeerders goed in de race voor deelname aan de nacompetitie.

FC Aalsmeer begon sterk met een schot op de paal van Lowe. RODA'46 nam daarna snel het initiatief over en kwam terecht op 1-0 voorsprong uit een vrije trap. De inzet werd in eerste instantie gekeerd door doelman Siem van de Ridder, in de rebound werd de bal alsnog langs de goalie in de touwen geplaatst.

Richting de rust gaf FC Aalsmeer weer meer tegengas. Het team van Bas Groenveld kregen kansen om nog voor de thee langszij te komen. Jeroen Ezink, Fiston Conte, Jeremy Maas en Malick Lowe waren dichtbij de gelijkmaker.

Gelijkmaker Lowe
De tweede helft was het aanschouwen meer dan waard, beide ploegen jaagden op een doelpunt. Nadat invaller Dave Leenders de bal uit een goede kans over de lat zag scheren was het tenslotte in de slotseconden Lowe die de verdiende gelijkmaker voor FC Aalsmeer maakte. Het was voor Lowe, die in de zomer overstapt naar de zaterdagselectie, zijn vijftiende competitietreffer.

"Een zeer dikverdiend punt. Na de 1-0 pakte mijn ploeg het goed op en hebben we de wedstrijd naar ons toegetrokken. Lekker voor ons dat de goal van Malick in de 97e minuut toch nog viel."

Volgende speelt FC Aalsmeer een thuiswedstrijd tegen SVH uit 's-Gravenhage, laatste competitiewedstrijd is bij laagvlieger HOV/DJSCR in Rotterdam. En wellicht volgt daarna deelname aan de nacompetitie voor promotie.

Uitslagen/Standen zondag 3D

Opstelling FCA: Siem van de Ridder, Richard Melman, Nick Sluijs, Ryan van der Neut, Mo Alaswad, Joeri van de Schraaff, Fiston Conte (Sten Piet), Jeremy Maas, Jason van der Neut, Jeroen Ezink (Dave Leenders) en Malick Lowe.