FC Aalsmeer-doelman Marijn van Wandelen groeide tegen Zuidvogels opnieuw uit tot uitblinker. De goalie hield zijn ploeg met uitstekende reddingen op de been.   Foto: Ton van Eenennaam

Wonderbaarlijke ontsnapping Aalsmeer in Huizen

14-10-'23, 19.00 uur | Zuidvogels - FCAza 0-0 Door: Klaas Leegwater

Nieuw in Aalsmeer: Kringloopwinkel GIDEON. Lakenblekerstraat 60-62

Het is in deze periode overleven voor eersteklasser FC Aalsmeer. De ene na de andere speler haakt af met een blessure bij de roodgroenen. Dat dit effect heeft op datgene wat de ploeg wekelijks op de mat legt mag duidelijk zijn. Opbouwend en aanvallend is het ronduit matig wat de formatie van Ted Verdonkschot laat zien, verdedigend kan het net door de beugel. Vorige week boekte FC Aalsmeer tegen DVVA met veel geluk een overwinning, vandaag in Huizen tegen HSV Zuidvogels ontsnapten de bloemendorpers aan dik verlies. Met de 0-0 eindstand kwamen de bezoekers verschrikkeljk goed weg.

Opnieuw was het vrijwel aan één speler te danken dat FC Aalsmeer met een punt in de koffer aan de terugreis begon. Doelman Marijn van Wandelen hield zijn ploeg wederom met uitmuntende reddingen op de been. De één na de andere grote kans voor Zuidvogels maakte de goalie door fantastische reflexen onschadelijk. Op die manier voorkwam de sluitpost dat de roodgroenen bij rust tegen een 4-0 achterstand aankeken en een verloren wedstrijd speelden. Van Wandelen verkeert al weken in bloedvorm, als hij dit niveau vasthoudt kan het niet anders dat de talentvolle goalie op termijn een stap omhoog zal gaan maken.

FC Aalsmeerdoelman Van Wandelen heerste zaterdag in zijn doelgebied.   Foto: Ton van Eenennaam

Bijzonder moeilijk
Tegen Zuidvogels, dat de laatste seizoenen hoog eindigde op de ranglijst, had FC Aalsmeer het vooral in de eerst helft bijzonder moeilijk. De één na de andere aanval golfde op Van Wandelen af. De bezoekers, met deze keer aanvaller Malick Lowe op de rechterflank maar geen potten kon breken, leed constant balverlies door onzorgvuldigheid in de opbouw. Keer op keer nam Zuidvogels over en testte de kwaliteiten van Van Wandelen die zijn ploeg dus op de been hield.

In de tweede helft, de opnieuw tegenvallende Lennard Eijsvogels was in de kleedkamer achtergebleven, kreeg FC Aalsmeer aanvankelijk wat meer controle over de wedstrijd zonder zelf gevaarlijk te worden. Alleen kort voor en na rust waren er mogelijkheden voor Luke Vahle (schot voorlangs) en Dylan Nieuwendijk (in kansrijke positie verkeerde aanname).

"Was niet goed bij ons"
Voor de rest was het Zuidvogels, met de veel scorende Nigel van Zelst (vorig seizoen 25x) in de ploeg, dat de klok sloeg. Richting het einde stond wederom Van Wandelen een voorsprong voor de thuisclub in de weg, en kwam FC Aalsmeer tweemaal goed weg vanwege een schot op de paal. De bezoekers zwijnden in Huizen, en ontsnapten op wonderbaarlijke wijze aan een tweede competitienederlaag.

Verdonkschot na afloop tegen RICK FM: "Zeker de eerste helft was niet goed bij ons. Niet balvast genoeg, onrustig en onzeker in de opbouw. Veel te weinig afgedwongen. Een fantastische Van Wandelen hield ons overeind."

FC Aalsmeer staat na vier duels op de zesde positie in 1B, drie punten achter koplopers BFC en Batavia'90. Volgende week spelen de roodgroenen een bekerduel in en tegen Velsen.

Meer wedstrijdfoto's Zuidvogels-FC Aalsmeer.

Opstelling FCA: Marijn van Wandelen, Djamai Werkzam, Steyn Bol, Oliver Rifai, Jelmer van der Kamp, Axel Wendt, Dylan Nieuwendijk (Ludnardo Schoop), Daan Vaneman, Lennard Eijsvogels (Teun Pletting), Luke Vahle, Malick Lowe (Mike Dam)

Scheidsrechter: Maarten ter Velde
Geel FCA: Luke Vahle en Axel Wendt