KDO koploper af, ook verlies RKDES en SCW

7-10-'24, 20.00 uur | Regioclubs | Door: Klaas Leegwater

Derdeklasser RKDES heeft de eerste competitienederlaag moeten incasseren. De Kudelstaarters verloren met 1-0 bij FC Almere. Door het verlies doet de ploeg van Siver Abdulrahman een stapje terug op de ranglijst.

In de weinig spectaculaire wedstrijd kregen de bezoekers in de eerste helft een ideale mogelijkheid om op voorsprong te komen. Mike van den Bergen, de man in vorm tijdens de competitiestart, miste echter na een klein kwartier een strafschop. Doelman Stan Grosmann stopte de inzet.

Na de pauze besliste FC Almere het duel. Uit een hoekschop kopte Scott Barkema de thuisclub op 1-0. RKDES had lange tijd geen antwoord. Integendeel, de gastheren kregen de beste kansen om de voorsprong uit te breiden. Onder meer doelman Tijn Kraak voorkwam met een aantal reddingen een grotere achterstand voor RKDES.

Pas in de slotfase gaf de ploeg uit Kudelstaart voluit gas waar de thuislcub wat moeite mee had. Het leverde RKDES een paar mogelijkheden voor de gelijkmaker op. Zover kwam het niet, het bleef in Almere 1-0.

KDO koploper af
Zaterdagmiddag ook het eerste verlies voor KDO, tot zondag de koploper in 3B. De Kwakelaars gingen verrassend met 4-1 onderuit bij sc Buitenveldert.

De gasten begonnen de wedstrijd goed, binnen vijf minuten stond de ploeg van Lex van der Horst al met 0-1 voor door een treffer van Ticho Vermeulen. "Een flitsende start", volgens de oefenmeester tegen Rick FM. "Maar toen begon Buitenveldert te draaien en stond het al snel 1-1. We werden daarna weggespeeld. Voor rust stond het 2-1."

Ook in de tweede helft was het moeilijk voor KDO. Het werd al snel 3-1 en na een "belachelijke penalty" werd het zelfs 4-1 en toen was het volgens Van der Horst gespeeld. "Buitenveldert was duidelijk de betere ploeg. Hoe zij telkens de vrije spelers wisten te vinden was hartstikke goed."

Aanstaande zaterdag komt nieuwe koploper DWS op bezoek in de Kwwakel. Bron verslag: RICK FM

Drie strafschoppen
SCW kreeg in Roelofarendsveen met 3-0 klop van EMM'21. Opvallend was dat de Rijsenhoutse nederlaag tot stand kwam door drie strafschoppen vanwege tweemaal een overtreding en een handsbal. Voor de thuisclub schoot aanvoerder David Vermeer driemaal vanaf de witte stip raak. In de slotfase kreeg Miles Panka rood na een harde charge. Zeven andere Rijsenhouters ontvingen geel.