Aalsmeer-invaller Mike Dam heeft tegen Argon de 0-1 gescoord en is blij. Acht minuten later moest Dam met een blessure weer naar de kant.   Foto: Jaap Maars

Rode kaart deert Aalsmeer niet, knappe winst in Mijdrecht

4-11-'23, 18.30 uur | Argon-FCA 0-2 | Door: Klaas Leegwater

FC Aalsmeer blijft het als promovendus in de eerste klasse ondanks een gemis van een aantal geblesseerde spelers opvallend goed doen. Vanmiddag in Mijdrecht boekte de formatie van Ted Verdonkschot op knappe wijze winst.

In Mijdrecht waar de regen gedurende de middag onophoudelijk uit de hemel kletterde werd het kwakkelende sv Argon met 2-0 verslagen door goals van Mike Dam en Luke Vahle. De vierde overwinning brengt de Aalsmeerders op een tweede plek in 1B.

Goede mogelijkheden
Hoogstaand was het duel op het sportpark aan de Hoofdweg niet, wel aantrekkelijk met vooral de bezoekers die in de eerste helft goede mogelijkheden kregen de score te openen.

Uit een knal van middenvelder Axel Wendt vloog de bal rakelings over de lat, een hard schot van aanvaller Schoop stuitte op de vuisten van doelman Juran Doezeman en een inzet van spits Luke Vahle ging net voorlangs.

Grootste doelkans voor de pauze kreeg rechtsbuiten van FC Aalsmeer Lennard Eijsvogels. Bijna oog in oog met Doezeman schoof de aanvaller de bal opzij in plaats zelf doeltreffend uit te halen. Zo ging de 0-1 in rook op, Eijsvogels mist nog het vertrouwen om te gaan voor het doelpunt. Het wachten is na zes duels nog steeds op de 'echte Eijsvogels'.

Rode kaart
Argon, dat de competitie matig was begonnen met drie nederlagen en vanmiddag met een extra verdediger behoudend startte, kreeg voor rust via Mika Keizers een serieuze mogelijkheid op een voorsprong. Doelman Van Wandelen was al verslagen, gelukkig voor hem en zijn team rolde het leer een paar centimeters naast.

De thuisclub zette in de eerste tien minuten van de tweede helft de toon met wat meer dreiging richting Van Wandelen. Kort na een wissel aan de kant van FC Aalsmeer liepen de bezoekers tegen een rode kaart op. Verdediger Jelmer van der Kamp maakte in de ogen van scheidsrechter Peetoom na een fel duel om de bal een schoppende beweging naar een tegenstander.

Dam scoort en valt uit
FC Aalsmeer met nog een half uur op de klok met tien man. Waar nu een offensief van Argon werd verwacht kwam de ploeg van Verdonkschot in 4-4-1 opstelling nauwelijks in problemen. Integendeel, via invaller Mike Dam kwamen de roodgroenen niet eens onverdiend aan de leiding.

Na een afgeslagen schot viel de bal in de rebound voor de voeten van Dam die weinig moeite had de bal in het lege doel te schuiven. Acht minuten later moest de doelpuntenmaker met een blessure aan de bovenbeen naar de kant.

Knappe goal Vahle
Met een prachtige treffer besliste Luke Vahle de wedstrijd. Na een met veel precisie aangesneden voorzet uit een vrije trap van Wendt kopte de centrumspits van FC Aalsmeer gehinderd door twee tegenstanders heel knap binnen. De vijfde competitietreffer voor de Aalsmeerse topscorer van vorig seizoen.

Tekst gaat verder onder foto en video

Gehinderd door Argon-aanvoerder Justin Schouten kopt Luke Vahle van FC Aalsmeer de 0-2 binnen.   Foto: Ton van Eenennaam

"Team heeft er keihard voor gewerkt"
"De goede teamspirit gaf vandaag de doorslag", vertelde Verdonkschot na afloop tegen RICK FM. "Na de rode kaart bleef mijn ploeg er voor knokken. Keihard gewerkt voor dit resultaat."

Later meer wedstrijdfoto's via ons facebookaccount. Volgende week is FC Aalsmeer vrij, een week later de uitwedstrijd bij Batavia.

Opstelling FCA: Marijn van Wandelen, Djamai Werkzam, Steyn Bol, Teun Pletting, Jelmer van der Kamp, Axel Wendt, Dylan Nieuwendijk, Daan Vaneman (Mark Ruessink), Lennard Eijsvogels (Malick Lowe), Luke Vahle en Ludnardo Schoop (Mike Dam, (Marten Baarse)).

Scheidsrechter: Christiaan Peetoom uit Alkmaar.