Jeffrey Hausel, hier in actie vorige week in bekerduel tegen Apollo'68, kreeg in Delft de rode kaart.

Rode kaart Hausel haalt venijn weg bij Aalsmeer

20-9-'20 19.00 uur | DHL-FCA 0-0 | Door: Klaas Leegwater

VIND   JOUW   WERKGELUK!

Het zondagteam van FC Aalsmeer heeft tijdens de competitie-ouverture in 3A met 0-0 gelijkgespeeld tegen DHL (De Hollandse Leeuw). In Delft moest de formatie van trainer Peter Neuvel na een half uur verder met tien man na een rode kaart voor Jeffrey Hausel. Daardoor waren de Aalsmeerders gedwongen het opgebouwde overwicht uit handen te geven en uiteindelijk tevreden te zijn met het behaalde punt.

Neuvel zag op sportpark Brasserskade zijn elftal, met nieuwkomers Robert-Jan van Leeuwen (doelman), Dawid Godzina, Chance Meeuwis en Romano Baarsen in de basis, goed uit de startblokken komen. Het leverde de roodgroenen niet direct grote kansen op, wel pakte FC Aalsmeer duidelijk het initiatief.

Nadat Jeffrey Hausel (foto) eerder ongelukkig tegen een gele kaart aanliep moest de verdediger rond de 30e minuut met een tweede gele prent op zak vertrekken naar de kleedkamer. Hausel kreeg de bal pechvol op zijn arm, scheidsrechter Zorgui kende geen genade en stuurde de Aalsmeerder van het veld.

Kevin Hoorneman
Vanaf het wegzenden van Hausel konden de bezoekers (gekleed in het paars) niet meer heersen over DHL, in maart geëindigd op de achtste plek (3B) en zondag in aanvaller Niels van Duinen zijn beste speler had. Bij FC Aalsmeer was Kevin Hoorneman de speler in goede vorm, vooral na rust toen de Aalsmeerder de positie achterin centraal overnam van de geblesseerd afgehaakte Nick Sluijs onderscheidde Hoorneman zich duidelijk.

Bij de bezoekers was doelman Van Leeuwen eveneens in goede doen, de goale voorkwam in de tweede helft de 1-0 met een prima reflex naar de benedenhoek en zag bij een ander doelrijpe kans van DHL de bal rakelings langs de paal achter suizen.

Michal Kocon
Aan de andere kant was er een mogelijkheid voor invaller Sten Piet en centrumaanvaller Micha Kocon, de laatste weken in bekertoernooi uiterst doeltreffend, stuitte in de slotfase op de sluitpost van de thuisclub. Voor de rest kreeg topschutter Kocon in Delft weinig kans zijn scoringsvermogen te laten zien.

Zo eindigde het eerste competitieduel van de Aalsmeerders in 0-0 remise. Volgende week zondag wacht aan de Beethovenlaan AVV Alphen als tweede tegenstander en dat vandaag met 2-1 verloor van RKDES.

De Kudelstaarters kwamen in Alphen eerst op 2-0 voorsprong door doelpunten van Rick Verkuijl (6e minuut)) en Roy Endhoven (62e minuut). Nadat ruim twintig minuten voor tijd de thuisclub terugkwam tot 2-1 werd het in Alphen nog een spannende slotfase.

Bij RKDES moest Maarten van Putten met twee keer geel binnen tien seconden vroegtijdig (82e) gaan douchen. Aanleiding was dat Van Putten herhaaldelijk bleef doormekkeren tegen scheidsrechter Parmessar.