Weer een doelpunt van Aalsmeer, Michal Kocon en Kevin Hoorneman vieren een feestje.

Opnieuw grote zege Aalsmeer, ook RKDES haalt uit

Wederom boekte het zondagteam van FC Aalsmeer een grote uitslag. De 6-0 zege tegen Apollo'68 was ruim voldoende voor het behalen van de volgende bekerronde. Dat geldt ook voor RKDES dat Olympia Haarlem met 6-0 van het veld veegde. Legmeervogels won nipt bij Vitesse'22, genoeg om mee te doen met de bekerloting. Daar was RODA'23 vorige week al zeker van, daarom had de 5-2 nederlaag tegen Fortuna Wormerveer geen invloed. KDO versloeg op de late zaterdagmiddag CSW met 1-0, desondanks zijn de Kwakelaars uitgebekerd.

14-9-'20 09.00 uur | Districtsbeker | Door: Klaas Leegwater

VIND   JOUW   WERKGELUK!

Derdeklasser FC Aalsmeer lijkt klaar voor de competitie die volgende week begint met een uitwedstrijd in Delft tegen DHL. Ook de derde wedstrijd in de eerste ronde van de districtsbeker wisten de roodgroenen met gemak in winst om te zetten. In feite was de confrontatie met vierdeklasser Apollo'68 aan de Beethovenlaan na een klein half uur al beslist toen het scorebord 4-0 als tussenstand aangaf.

Remi Pasternak, Kevin Hoornerman, Chance Meeuwis en tweemaal Michal Kocon bepaalden de ruststand op 5-0. FC Aalsmeer, met in de basis nieuwelingen Romano Baarsen, Chance Meeuwis en doelman Robert Jan van Leeuwen, nam in de tweede helft wat gas terug. Het spel oogde minder vloeiend en er ontstonden minder kansen.

Trainer Peter Neuvel bracht na rust tevens een aantal verse krachten binnen de lijnen. Richard Melman scoorde kort voor tijd, nadat hij eerste een aantal mogelijkheden had gemist, de 6-0. Het werd tevens de eindstand.

Vraag na drie soepele winstpartijen in het bekertoernooi tegen drie vierdeklassers is wat de sterkte van FC Aalsmeer precies is? Volgende week na de eerste competitiewedstrijd bij DHL het eerste voorzichtige antwoord.

Alleen nr1 in eindstand plaats zich voor de knock-out ronde

Romano Baarsen, linksbuiten bij FC Aalsmeer, dringt door tot rand 16-meter.   Foto: Jaap Maars

Legmeervogels
Legmeervogels had in Castricum tegen Vitesse'22 aan een gelijkspel genoeg voor plaatsing, maar zette de wedstrijd in de tweede helft naar haar hand en zegevierde met 1-0. Een klein half uur na rust scoorde Nick Verschut de winnende treffer.

In het eerste bedrijf overleefde Legmeervogels in de eerste twintig minuten een lastige periode. De ploeg van Ton Pronk ontsnapte een paar keer aan een achterstand, vanaf de 30e minuut slaagde Legmeervogels erin steeds beter onder de druk uit te voetballen en kreeg mogelijkheden. Pas na de thee sloegen de geelblauwen dus eenmaal toe.

RKDES en KDO
Derdeklasser RKDES had weinig te duchten van Olympia Haarlem. Vooral na rust rolden de Kudelstaarters de vierdeklasser op. Na een 0-2 ruststand, doelpunten van nieuwkomer Jeroen Ezink en Mano van Veen, denderde het team van trainer Raymond de Jong na de pauze door met treffers van Ivo Lentjes, tweemaal Rick Verkuijl en een goal van jeugdige speler Ruben Onderwater.

Eindstand:
RKDES 2-6
Berkhout 2-3
Olympia H 2-0

KDO won zaterdagmiddag op terrein knap met 1-0 van CSW. Mika van der Weijden was kort voor rust de doelpuntenmaker. De zege was voor KDO van geen enkel belang, de Kwakelaars waren vorige week al uitgeschakeld.

RODA'23
RODA'23 daarentegen was voor aanvang van de laatste groepswedstrijd tegen eersteklasser Fortuna Wormerveer al geplaatst. Het duel in Bovenkerk leek met een 0-3 ruststand beslist maar kort na de hervatting kwam de thuisploeg via Ocean Coesel en Ebenezer Ntim terug tot 2-3 waardoor het opeens weer spannend werd.

Terwijl de gelijkmaker in de lucht hing beslisten de bezoekers tien minuten voor tijd de wedstrijd met de 2-4. De 2-5 vijf minuten later was alleen nog interessant voor de statistieken. Verlies in Bovenkerk, desalniettemin zien we RODA'23 terug in de knock-outfase.

Tekst: Klaas Leegwater
Foto's: Jaap Maars