Invaller Mike Dam (10) van FC Aalsmeer wordt bejubeld na zijn 3-1.   Foto: Jaap Maars

Bevlogen Aalsmeer zet concurrent Jodan Boys opzij

24-2-2024, 18.00 uur | FCA-Jodan Boys 4-1 | Door: Klaas Leegwater

FC Aalsmeer blijft het als debutant in de eerste klasse uitstekend doen. De koploper versloeg zaterdagmiddag op eigen veld nummer drie Jodan Boys met de ruime cijfers van 4-1. Daarmee viel de winst voor de gedreven spelende roodgroenen gezien het wedstrijdbeeld iets te groot uit. De thuisclub profiteerde na rust vooral van de ruimte die de bezoekers uit Gouda weggaven. FC Aalsmeer blijft leider in 1B met een punt voorsprong op BFC.

De topper in de Beethovenlaan begon met een licht overwicht van Jodan Boys dat in de heenwedstrijd FC Aalsmeer met 2-1 had verslagen en vandaag naar het bloemendorp was gekomen de lijstaanvoerder van de troon te stoten. Na ongeveer een kwartier en Aalsmeertrainer Ted Verdonkschot een kleine omzetting bij zijn team had gedaan greep de thuisclub het initiatief.

Aalsmeer-spits Luke Vahle, die al in de tweede minuut zijn vlammende schot bijna in een doelpunt zag veranderen, bracht zijn ploeg rond de 20e minuut op fantastische wijze aan de leiding.
De aanvaller speelde zich op links dicht tegen de zijlijn vrij, stapte met de bal aan de voet een paar meter naar binnen en haalde met rechts vernietigend uit. Prachtig zeilde de bal hoog in de bovenhoek. Een wereldgoal van Vahle die kortgeleden een langer verblijf aan de Beethovenlaan toezegde.

Jodan Boys probeerde de achterstand snel goed te maken De bezoekers drongen aan, verdediger Alex van Waardenberg was dichtbij de 1-1 maar knalde hard in het zijnet.

Tien minuten voor rust had Yassire Hamdani meer geluk. Na een hoekschop vanaf links stond de aanvaller van Jodan Boys bij de rechterpaal zo vrij als een vogeltje om de bal snoeihard achter doelman Marijn van Wandelen in de touwen te schieten.

Aalsmeer-trainer Verdonkschot reageerde woedend op arbiter Rob Punt, in de ogen van de oefenmeester was het geen hoekschop maar een achterbal. Punt liet Verdonkschot uitrazen zonder een vermaning.

Bijna in het pauzesignaal weer een grote glimlach bij Verdonkschot toen aanvaller Lennard Eijsvogels met een schuiver in de hoek na een lage voorzet FC Aalsmeer op 2-1 zette. De voorbereidende actie van Giliano Eijken met een sublieme passeerbeweging was van vierde divisie-niveau.

Veel druk Jodan Boys
Vanaf het begin van de tweede helft gaf Jodan Boys veel druk op het doel van de thuisformatie dat een paar keer ontsnapte aan de gelijkmaker. FC Aalsmeer had het een periode moeilijk, de gastheren kwamen nauwelijks meer gevaarlijk op de andere helft.

Mike Dam en Ludnardo Schoop
Vanaf het moment dat de aangeslagen Vahle, na een elleboog in de nek, het veld moest verlaten en de balvaste en slimme Mike Dam het veld betrad begon FC Aalsmeer de ruimtes die Jodan Boys weggaf perfect te benutten.

Mooi was de aanval die Dam rond de middenlijn zelf opzette, als een razende richting de penaltystip rende en subliem werd bediend door invaller Ludnardo Schoop met een prachtig aangesneden voorzet. Dam kopte de 3-1 uitgekiend in de hoek langs goalie Roy Rondeltap.

Mike Dam kopt na een mooie aanval de 3-1 binnen.   Foto: Jaap Maars

En kort voor tijd was het juist Dam die Schoop met een pass op maat in de gelegenheid stelde de eindstand van 4-1 op het bord te brengen. De energieke Schoop, van wie nog onbekend is of hij ook volgend seizoen in het roodgroen speelt, rondde af met een strak schot in de touwen.

En zo zagen de ongeveer vierhonderd toeschouwers hoe de leider in 1B de concurrent uit Gouda, vorig seizoen gedegradeerd uit de vierde divisie, opzij zette en het verschil vergrootte naar vijf punten. Andere concurrent voor de titel DVVA, volgende week gastheer van FC Aalsmeer, verspeelde drie punten bij Victoria.

"Ik heb genoten"
"Ik heb vandaag genoten van mijn ploeg," vertelde na afloop een uitgelaten Verdonkschot tegen Rick FM. "Veel werklust, goed voetbal en mooie goals. Dat doet mij deugd." FC Aalsmeer blijft leider met een punt voorsprong op BFC dat Montfoort met 4-0 oprolde.

Opstelling FCA: Marijn van Wandelen, Djamai Werkzam, Oliver Rifai, Thomas Bakker, Jelmer van der Kamp, Mike Vreekamp, Daan Vaneman, Dylan Nieuwendijk, Lennard Eijsvogels (Ludnardo Schoop), Luke Vahle (Mike Dam) en Giliano Eijken (Stephan de Bruin).

Scheidsrechter: Rob Punt
Geel FCA: Mike Dam