Aalsmeer-aanvaller Ludnardo Schoop haalt uit voor de 1-0 tegen De Meern.   Foto: Ton van Eenennaam

Met nu ook sterk spel boekt Aalsmeer derde zege

28-10-'23, 19.30 uur | FCA-De Meern 4-0 | Door: Klaas Leegwater

Reparatie en onderhoud van alle merken en type fietsen. Zwarteweg 21, Aalsmeer.

FC Aalsmeer komt steeds beter op toeren. Na een competitiestart waarbij ondanks matig spelniveau met enig fortuin en door de wekelijks uitblinkende doelman Van Wandelen de nodige punten werden binnengesleept liet de eersteklasser zaterdagmiddag in de vijfde competitiewedstrijd nu ook een stijgende lijn zien qua veldspel.

In het thuisduel tegen het lager genoteerde De Meern legde de formatie van Verdonkschot een uitstekende wedstrijd op de mat, op de 4-0 overwinning viel heel weinig af te dingen. Het brengt de Aalsmeerders na vijf duels met tien punten op de gedeeld tweede positie in 1B. BFC uit Bussum leidt met een punt voorsprong.

Zorgvuldigheid
Juist op het vlak waar het de laatste competitieduels aan ontbrak bij de roodgroenen werd tegen De Meern een ruime voldoende behaald. Rust en zorgvuldigheid in de opbouw, met geduld zoeken naar de vrije man. Dat ging de thuisclub vooral in de eerste helft prima af.

Ondanks dat De Meern constant op eigen helft terugzakte en compact probeerde te spelen slaagden de Aalsmeerders erin regelmatig gevaarlijk te worden. Door goed positiespel en vloeiende combinaties vond de thuisploeg keer op keer een gaatje in de Utrechtse linie.

Ludnardo Schoop
Al na vijf minuten had linkeraanvaller Ludnardo Schoop de 1-0 op zijn voet, zijn inzet vloog voorlangs. Schoop, overgekomen van Legmeervogels en door de lange lijst van afwezigen de kans krijgt zich te manifesteren, valt met name op door zijn fysieke en energieke spel. Schoop onderstreepte zijn vorm na een half uur voetballen met de 1-0.

Nadat eerst FC Aalsmeer-doelman Van Wandelen nog handelend moest optreden na een grote kans voor De Meern-spits Bob Prins en uit de hoekschop daaropvolgend Indy van de Pol het leer op de lat kopte, opende Schoop voor FC Aalsmeer de score. Vanaf de linkerkant trok de aanvaller met de bal aan de voet naar binnen en knalde de bal vanaf ruim twintig meter hard en laag in de hoek. Doelman Glenn Meeuwsen had het nakijken.

Geweldigde combinatie
Vijf minuten eerder miste clubtopscorer Luke Vahle een goede mogelijkheid op een Aalsmeerse voorsprong. Na een geweldigde combinatie over vier schijven door het hart van de Utrechtse defensie werd Vahle uitstekend vrijgespeeld, de centrumspits schoof de bal met links echter een halve meter naast het doel.

Vahle was tien minuten voor rust zijdelings betrokken bij de 2-0. Na een verre pas van verdediger Jelmer van der Kamp maakte de goaltjesdief met een sprint naar de zijkant ruimte in het midden voor de toesprintende Dylan Nieuwendijk. De jeugdige oudspeler van Legmeervogels dribbelde met de bal op Meeuwsen af en tikte beheerst binnen.

Beslissing wedstrijd
Kort na de pauze de beslissing. Uit een vrije trap knalde Axel Wendt prachtig de 3-0 binnen. Vanaf bijna 25 meter leek de bal eerst over te zeilen, op het laatste moment daalde het leer over de verraste Meeuwsen in de touwen. FC Aalsmeer, dat achterin met het duel Steyn Bol en Teun Pletting als centrale duo speelde, zat met de derde goal op rozen.

Twintig minuten voor tijd viel ook nog de 4-0. Wendt had vanaf de rechterkant iets moois in gedachten, in plaats van een voorzet schoot de middenvelder hard op doel bij de eerste paal. Het aluminium voorkwam in eerste instantie een treffer, in de rebound schoof Vahle de bal alsnog in het net.

Een overtuigende overwinning van FC Aalsmeer dat in de eerste helft tegen De Meern de beste periode van dit seizoen liet zien. Volgende week kan de promovendus de goede lijn doortrekken in de streekderby in Mijdrecht tegen sv Argon.

Meer wedstrijdfoto's FCA-De Meern.

Opstelling FCA: Marijn van Wandelen, Djamai Werkzam, Steyn Bol, Teun Pletting, Jelmer van der Kamp, Axel Wendt, Dylan Nieuwendijk (Joep Buis), Daan Vaneman (Malick Lowe), Lennard Eijsvogels (Mike Dam), Luke Vahle en Ludnardo Schoop (Marten Baarse).

Scheidsrechter: Robin Punt uit Amsterdam.