Richard Melman van FC Aalsmeer probeert voor zijn tegenstander te komen in het duel tegen Swift.   Foto: Jaap Maars

Korte opleving Aalsmeer onvoldoende, geïrriteerde scheids nekt RKDES, Honsbeek lacht weer, KDO dicht bij stunt en SCW bijna winterkampioen

4-12-'23 15.30 uur | Regioclubs | Door: Klaas Leegwater

RKDES blijft wisselvallig presteren. Al een paar keer dit seizoen pakten de Kudelstaarters de leiding in 3A om die een week later weer uit handen te geven. Op die manier greep de ploeg van trainer Raymond de Jong, vanwie afgelopen week bekend werd dat hij bezig is met zijn laatste seizoen bij de roodzwarten, naast de eerste periodetitel en moest zaterdag na nipt 1-0 verlies bij ASC de heroverde (gedeelde) koppostitie opnieuw afstaan. Ditmaal aan Aarlanderveen dat na een matige start steeds beter op toeren raakt.

De tegentreffer voor RKDES in Oegstgeest kwam op vreemde wijze tot stand. Ver in de tweede helft kregen de bezoekers een hoekschop die door arbiter Ramon Parmessar tot veler verassing werd omgezet in een vrije trap tegen ter hoogte van de middenlijn. Oorzaak was het herhaaldelijk commentaar van een RKDES-speler op de leiding. Uit de vrije trap viel de bal via een aantal schijven en uit de kluts binnen achter doelman Tijn Kraak.

"Een heel rare beslissing. Of je een corner krijgt of een vrije trap tegen, dat scheelt nogal wat. We konden niet snel genoeg omschakelen", vertelde De Jong na afloop tegen RICK FM. "Ik heb de scheids na de wedstrijd nog om opheldering gevraagd. Hij zei dat hij een van mijn spelers helemaal zat was met constant zijn opmerkingen." RKDES zakt na de derde nederlaag terug naar de vierde positie op de ranglijst.

Uitslagen/Stand 3A za

Honsbeek kan nu weer lachen
Ook Legmeervogels presteert wisselvallig. Vorig week liep hoofdtrainer Jack Honsbeek na het 3-0 thuisverlies tegen AMVJ nog met een chagerijnig gezicht rond op sportpark de Randhoorn, afgelopen zaterdag had de oefenmeester alle reden tot een uitbundige lach. Zijn ploeg rolde op vreemde bodem het laag genoteerde Hoofddorp overtuigend met 5-0 op. Zijn team blijft daardoor meedoen in de strijd om de periodetitel (twaalf duels). AMVJ leidt met een punt voorsprong.

Belangrijkste man in Hoofddorp was Youri Habing die met drie treffers, waarvan twee uit een strafschop, Legmeervogels naar de ruime winst leidde. Lars van Beek maakte de vijf goals compleet. Honsbeek: "Een goede revanche op vorige week. Vandaag had 7-0 of 8-0 ook gekund. Maar met 5-0 ben ik blij hoor."

Uitslagen/Stand 3B za

Korte opleving Aalsmeer niet genoeg
Het zondagteam van FC Aalsmeer blijft zwaar in de problemen. Hoewel de (mede)rode lantaarndrager uit 3C in de thuiswedstrijd tegen kampioenskandidaat Swift in de eerste helft niet slecht voor de dag kwam stonden na negentig minuten toch de alleszeggende cijfers van 3-6 op het scorebord.

Het elftal van Bas Groenveld kwam na een 2-0 achterstand prima terug in de wedstrijd door treffers van Jeroen Ezink (strafschop) en uit een knap genomen vrije trap van Jayson van der Neut. Maar nog voor het pauzesignaal nam Swift met twee goals weer afstand.

In de tweede helft maakte Joeri van de Schraaff het weer even spannend met de 3-4, vervolgens gaven de Amsterdammers weer wat gas en bepaalden de eindstand op 3-6.

Trainer Groenveld: "Na de 0-2 hebben we goed onze rug gerecht, maar dan zie je daarna dat bijna elk foutje wordt afgestraft. Positief vind ik dat we het de nummer twee op de ranglijst moeilijk hebben gemaakt. Dat moeten we meenemen in het vervolg, en ons richten op nummer elf in de stand. Het verschil is maar drie punten."

Uitslagen/Stand 3C zon

KDO maakt het ongeslagen koploper erg lastig
KDO had vooraf getekend voor een punt tegen koploper Sporting'70 maar zal na afloop hebben gebaald dat op het laatste moment de Utrechters nog langszij kwamen. Met de 3-3 leed de lijstaanvoerder het eerste puntenverlies in 3C.

Na afloop had KDO-trainer Lex van der Horst gemengde gevoelens. "Natuurlijk is het zuur dat je op de valreep winst tegen de koploper uit handen geeft, maar als je kijkt naar het eerste half uur waarin we werden weggespeeld en ontsnapten aan een veel grotere achterstand dan 2-0 moet je blij zijn met een punt."

Na 2-0 maakte Mathijs van Rijn de aansluitingstreffer en schoot Wessel Kleijn KDO naar 2-2 uit een strafschop na een overtreding op Jesse Stange. "In de rust heb ik even goed mijn stem verheft over het eerste half uur," zegt Van der Horst. "Of het daaraan lag weet ik niet, maar in de tweede helft kantelde de wedstrijd totaal."

Ticho Vermeulen bracht KDO na rust aan de leiding. In het laatste kwartier nam Sporting 70 steeds meer risico om nog op gelijke hoogte te komen. "Daardoor kregen wij enkele goede mogelijkheden op de 2-4, jammer dus dat we in de laatste minuut alsnog het deksel op de neus kregen", aldus Van der Horst. "Ik denk dat we na vandaag alleen nog maar beter worden, volgende week tegen Quick 1890 moeten we drie punten pakken."

SCW bijna winterkampioen
Koploper in de vierde klasse SCW blijft het uitstekend doen. Aan de vooravond van de topper in Nieuw-Vennep tegen VVC versloegen de Rijsenhouters op eigen veld Haarlem Kennemerland met 3-0.

De doelpunten vielen na de pauze, twee keer Patrick de Lange en Mathijs van den Burgt zorgden voor de ruime zege. SCW stevig aan kop in 4B en kan volgende week winterkampioen worden. Nummer twee VVC, dat voor de winterstop nog een inhaalwedstrijd speelt, volgt op vier punten.