Floris van Nijnanten (midden) heeft voor FC Aalsmeer op fraaie wijze de 4-0 aangetekend.   Foto: Ton van Eenennaam

Aalsmeer verwent thuispubliek met zevenklapper

12-10-2024, 18.00 uur | FCA-ZOB 7-0 | Door: Klaas Leegwater

Alsof het een trainingspartij betrof. Zo makkelijk zette FC Aalsmeer vanmiddag op eigen veld met een geweldige opvoering het arme ZOB opzij. Met maar liefst 7-0 werd de formatie uit Zuidoostbeemster gedeklasseerd.

Als een mes door zacht boter sneden de roodgroenen door de defensie van de bezoekers. Door de Aalsmeerse zevenklapper en het verlies van HBOK gaat de ploeg van Verdonkschot na vier duels alleen aan de leiding in 1A.

Uitblinker Yassin Kaabouni
Absolute uitblinker was linksbuiten Yassin Kaabouni. Wat een verrijking is de aanvaller voor de bloemendorpers. Bijna bij alle doelpunten was de behendige en snelle flankspeler, vorig seizoen nog bij ARC, betrokken en scoorde zelf de 4-0.

Vooral in de eerste helft was Kaabouni ongrijpbaar en leverde, na eerst met een flitsende beweging zijn tegenstander het bos in te sturen, de ene na de andere messcherpe voorzet af waar medespelers van konden profiteren.

Zoals gebruikelijk de laatste weken ging Kaabouni na een uur naar de kant, deze keer vergezeld van een waarderend applaus van het thuispubliek dat had genoten van zijn belangrijke inbreng.

Snel op voorsprong
Al in de tweede minuut van de wedstrijd bracht uitblinker Kaabouni andere flankspeler Vincent Noordam in scoringspositie. 1-0.

De vroege voorsprong gaf de gastheren, met deze keer Dylan Nieuwendijk in de basis voor Giliano Eijken, vleugels. FC Aalsmeer walste voor rust over ZOB heen. De bezoekers, die vorige week vijf minuten voor tijd tegen de Zouaven een 2-0 winstpartij weggaven, kregen alle hoeken van het veld te zien.

Binnen een half uur stond de 3-0 op het bord. Clubtopscorer Luke Vahle tekende op aangeven van Kaabouni de 2-0 aan, het was al zijn zevende competitietreffer. In de 30e minuut legde Vahle de bal uit een hoekschop prima terug op Nieuwendijk die raak knalde.

Floris van Nijnanten
Nog voor de pauze stond de 5-0 op het bord. Met een mooie volley/halve omhaal kogelde Floris van Nijnanten, de verdediger die vorige maand is teruggekeerd uit de VS krijgt de laatste weken een plek in de basiself, het leer in de touwen.

Floris van Nijnanten scoort op mooie wijze met halve omhaal.   Foto: Ton van Eenennaam

En Kaabouni was verantwoordelijk voor de vijfde Aalsmeerse treffer door na een mooie actie de bal met rechts in de hoek te mikken.

Na rust nam FC Aalsmeer logischerwijs wat gas terug. ZOB, getraind door de zeer ervaren Tijs Schipper, profiteerde hier niet van, op een enkele kans na. Via opnieuw Noordam en invaller Vadym Olkhoych werd de eindstand op 7-0 bepaald.

"We bleven goed gefocust"
Uiteraard was trainer Ted Verdonkschot na afloop tegen RICK FM in zijn nopjes met de zevenklapper. "Ik vond het vooral mooi om te zien dat we na de snelle voorsprong gefocust bleven, en niet verzaakten. We bleven jagen op meer goals. Ook goed te zien dat het achterin bij ons potdicht zat."

De oefenmeester waarschuwde wel dat zijn ploeg er na deze grote uitslag niet te makkelijk over moet gaan denken. "Ze moeten niet gaan denken dat ze er nu zijn. Als koploper zal er op ons gejaagd gaan worden. Eigenlijk zullen we wekelijks datgene moeten brengen wat ik vandaag heb gezien, maar dat zal niet altijd lukken."

Bekijk meer wedstrijdfoto's FCA-ZOB

Later video met alle doelpunten in beeld, en reactie Ted Verdonkschot en uitblinker Yassin Kaabouni.

Opstelling FCA:
Marijn van Wandelen, Daan Vaneman (Thijs Reuvers), Floris van Nijnanten, Oliver Rifai, Mike Vreekamp, Dylan Nieuwendijk (Stefan de Bruijn), Axel Wendt, Vincent Noordam, Luke Vahle (Dave Leenders) en Yassin Kaabouni (Vadym Olkhoych).

Geel FCA: geen
Scheidsrechter: Bart van Heemswijk (Elshout)
Toeschouwers: 261

Uitslagen en stand 1A

Yassin Kaabouni uitgeroepen tot 'Westeinderpas-Man van de Wedstrijd'.   Foto: Ton van Eenennaam