Legmeervogels-doelman Folke Maenhout grijpt in, de goalie excelleerde in Wormerveer. Foto: Kees Klinkenberg (F.Wormerveer).

'Zeer armoedig' Legmeervogels countert naar eerste winst

Eerste overwinning is binnen voor Legmeervogels. In Wormerveer won het team van Ton Pronk met 3-1. De driepunter tegen Fortuna Wormerveer was geflatteerd, grootste deel van de wedstrijd was de thuisclub de bovenliggende partij. Trainer René van Elsland reageerde na afloop zuur. "Verloren van een zeer armoedig Legmeervogels." Pronk: "Het geluk was vandaag aan onze zijde." Beste man van het veld was doelman Folke Maenhout van Legmeervogels.

5-10-'20 13.30 uur | F.Wormveer-LMV 1-3 | Door: Hans Heere

De afgelopen periode tijdens de competitiestart kon Legmeervogels terecht klagen over pech en het ontbreken van een grotere beloning. Met een punt uit twee duels werden de geelblauwen ondanks een veldoverwicht en een overvloed aan kansen te karig beloond.

Zondag in Wormerveer was het omgekeerde het geval. Vier goede scoringskansen kreeg Legmeervogels in de wedstrijd tegen Fortuna Wormerveer, met drie doelpunten een bijna maximale score. En in de tweede helft doorstonden de bezoekers letterlijk en figuurlijk een storm, waarbij doelman Folke Maenhout met uitstekende reddingen zijn ploeg overeind hield en de bezoekers zo de 3-1 winst met hangen en wurgen konden binnenslepen.

"Zeer armoedig"
In plaats van bij Legmeervogels waren ditmaal bij Fortuna Wormerveer de druiven zuur. Het onterechte verlies leidde bij de teleurgestelde trainer René van Elsland (foto) tot frustratie. Tegen Noord-Hollands Dagblad. "Ze hebben gewonnen, maar hun voetbal was zeer armoedig. Alleen maar verre uittrappen van de keeper. Geen speelstijl om vrolijk van te worden."

Bij lokale radiozender RICK FM reageerde Legmeervogels-trainer Ton Pronk wel met vreugde. "Ik ben heel content, een prima resultaat. Al moet ik eerlijk zeggen dat het geluk vandaag aan onze zijde was, het was pittig om stand te houden. Mijn team heeft gevochten als leeuwen, goed georganiseerd gespeeld en de verdediging en doelman stonden als een huis."

Aan de leiding
Na zeven minuten voetballen kwam Legmeervogels in Wormerveer aan de leidng door een treffer van Jasper Burgers. Een verre trap van verdediger Max Versteeg bereikte Burgers die zijn directe tegenstander op snelheid passeerde en oog in oog met Maarten List het net wist te vinden.

Drie minuten later boden de bezoekers wel erg veel ruimte aan Fortuna-aanvaller Onur Dogan die met een fraaie goal, diagonaal schot in de verre bovenhoek, de stand op 1-1 bracht. In de 27ste minuut wist Legmeervogels voor de tweede keer op voorsprong te komen. Uit een hoekschop van Regilio Kranenburg kopte Kenneth van der Nolk van Gogh het leer snoeihard tegen de touwen.

Een minuut later kreeg Jumairo Lith een goede mogelijkheid op de 1-3, de aanvaller wilde de afwerking echter te mooi doen. Op slag van rust een pass van Burgers op dezelfde Lith, ditmaal kwam de buitenspeler een teenlengte tekort.

Folke Maenhout
Fortuna Wormerveer, vorige week zeer ruime (7-0) winst tegen Assendelft, ging na de pauze voortvarend van start. Legeervogels moest alle zeilen bijzetten om de gelijkmaker te voorkomen. In deze fase was het spel van de gasten onrustig en de passing onzuiver. Hierdoor lukte het Legmeervogels maar moeilijk om onder de druk uit te komen. Doelman Folke Maenhout (foto) kon zich gaan onderscheiden met een groot aantal reddingen.

Met nog ruim twintig minuten op de klok bracht Van Elsland drie verse krachten binnen de lijnen. Veel verschil bracht het niet, de druk op het geelblauwe doel bleef constant maar goede doelkansen bleven vrijwel uit. En waren die er wel, stond Maenhout prima zijn mannetje.

Einde onzekerheid
Legmeervogels moest het hebben van de counter. Dat bracht in de 81ste minuut succes. Na een pass van achteruit onder het motto 'weg is weg' kwam de bal bij Romello Austin die samen met invaller Quint Piris op de doelman van de thuisclub afrende. Austin schoof het leer in de voeten van Piris, deze maakt met een bekeken schot in de hoek aan alle onzekerheid een einde.

Grote teleurstelling bij Fortuna Wormerveer, vreugde bij de bezoekers. Eerste driepunter binnen voor Legmeervogels dat aanstaande zondag een thuiswedstrijd spelen tegen sv Hoofddorp en drie dagen later op woensdagavond 14 oktober bekerduel spelen bij ZCFC in Wijdewormer.

Door: Hans Heere (LMV)