Matchwinner Dion Reuvekamp is het middelpunt van Uithoorns feestje na zijn 2-1 in de 90e minuut tegen FC Breukelen.   Foto: Jaap Maars

Legmeervogels in slotminuut met spectaculaire goal langs Breukelen

6-10-2024, 10.00 uur | LMV-Breukelen 2-1 | Door: Klaas Leegwater

Legmeervogels veroverde zaterdagmiddag op het allerlaatste moment een zwaarbevochten 2-1 overwinning op FC Breukelen. De enerverende wedstrijd op het te dun bevolkte sportpark De Randhoorn werd ver in blessuretijd beslist door een fraai hoogstandje van aanvaller Dion Reuvekamp.

Aangespeeld drie meter buiten het strafschopgebied wipte Reuvekamp de bal behendig op, en knalde met zijn linker het leer prachtig over doelman Nick Turksma in de bovenhoek.

De doeltreffende manoeuvre van de invaller werd op zo'n vloeiende wijze uitgevoerd, alsof hij de fraaie actie al in zijn hoofd had voordat hij de bal in de voeten kreeg aangespeeld.

Het was een mooi en spectaculair slot voor de thuisclub in een wedstrijd waarin de Uithoornse formatie, met nu negen punten uit drie duels op zak, voor de pauze matig acteerde. Na een aardige beginfase vervielen de geelblauwen in slordig en nerveus spel, regelmatig balverlies en veel persoonlijke duels werden verloren.

Trainer Jack Honsbeek schreeuwde langs de kant zijn keel schor om zijn ploeg in het gareel te krijgen tegen een FC Breukelen dat heel gedisciplineerd speelde en rustig loerde om te profiteren van de ruimte die de geelblauwen weggaven.

Uitblinker bij FC Breukelen Falko van Doorn belet dat invaller Youri Habing tot scoren komt. Ook doelman Darrin de Meza ligt nog in de weg.   Foto: Jaap Maars

Terwijl bij de bezoekers in de achterhoede de grote Falko van Doorn heerste als een keizer over de troepen liet Legmeervogels op het middenveld en achterin steekjes vallen. FC Breukelen drong steeds meer aan en kwam na een kwartier verdiend aan de leiding.

Dat gebeurde met een merkwaardig doelpunt. Een hoge voorzet vanaf de linkerkant nam aanvaller Stan de Groot in een keer op de pantoffel, de harde lage voorzet raakte toevallig het been van medespeler Majid Bouraada waardoor de bal langs goalie Darrin de Meza het doel invloog.

Gigantische kans
Zestig seconden na de 0-1 verzuimde Jordy Nieuwendijk de thuisploeg snel weer langszij te brengen. Voor open doel miste de oudspeler van FC Aalsmeer een gigantische mogelijkheid door de bal te aaien in plaats van te rammen.

Even later, na eerst nog een bal op de lat door FC Breukelen, deed centrumspits Rinaigel Ogenio het beter. Zijn vliegende schot vanaf twintig meter kon goalie Turksma evenwel met een geweldigde safe tot hoekschop verwerken.

Na een donderspeech van Honsbeek in de kleedkamer tijdens de rust kreeg Legmeervogels in de loop van de tweede helft steeds meer grip op de bezoekers die vorige week in Mijdrecht de eerste punten pakten (3-0) tegen sv Argon.

Centrumaanvaller Rinaigel Ogenio van LMV wordt zwaar gehinderd.   Foto: Jaap Maars

Vooral in de laatste twintig minuten met verse krachten als Dion Reuvekamp, Youri Habing en Derk Streefkerk, werden de duimschroeven bij de formatie van Michel Strating (de trainer kreeg na rust geel) steeds steviger aangedraaid.

Het leidde tot een handvol goede kansen voor de thuisclub, waaruit eerst Robin Wakkers een kwartier voor tijd met een strakke schuiver na een afvallende bal voor de 1-1 zorgde.

Legmeervogels rook na de gelijkmaker bloed, de jacht op een voorsprong werd ingezet. Dat leek niet meer te lukken, totdat de laatste zestig seconden aanbraken. Youri Habing, dit seizoen vooral wisselspeler, dreef met de bal aan de voet op links de ruimte in en kaatste de bal in de voeten van Reuvekamp die vervolgens excelleerde met een geniale lob in de touwen.

De 22-jarige aanvaller, die deze zomer overkwam van AMVJ en bij Legmeervogels onder Honsbeek in de competitie drie keer op de bank begon, gaf met zijn beslissende treffer een vetgedrukt visitekaartje af.
Reuvekamp was na het laatste fluitsignaal het middelpunt van een groep spelers die feestend de kleedkamer opzochten. Legmeervogels na drie duels samen met De Bilt koploper in 2B.

"Andere energie"
"We begonnen helemaal niet slecht en kregen ook kansen, maar na de 0-1 raakte mijn ploeg de draad kwijt", vertelde trainer Honsbeek na de late winst tegen Rick FM. "We hadden mazzel met die bal op de lat, want bij 0-2 was het voor ons einde oefening geweest. Die achterstand zouden we niet meer te boven komen.

In de rust heb ik op niet zo'n vriendelijke manier gezegd dat er een andere energie in het elftal moest komen. Ik zag het effect in de tweede helft, we waren dominant.

Na de 1-1 hielden we FC Breukelen prima onder druk. Ze wisten het niet meer, alleen maar de lange bal. En na die mooie 2-1 van Dion was er een grote ontlading bij ons. Negen punten uit drie duels, dat had vooraf niemand verwacht", aldus de oefenmeester van Legmeervogels.