Jasper Burgers van Legmeervogels de doorgang belemmerd. Foto: Astrid Zijlstra (LMV).

Afronden nog groot probleem bij Legmeervogels

Twee gespeeld, een punt en nul doelpunten. Met iets meer nauwkeurigheid bij de afronding had dit beeld er voor eersteklasser Legmeervogels er heel anders uit kunnen zien; zes punten en acht goals. Evenals vorige week in de eerste competitiewedstrijd tegen ROAC kwam de formatie van Ton Pronk zondag tegen DSOV ondanks een groot aantal uitstekende doelkansen niet tot scoren. "We bleven in gebreke."

29-9-'20 11.00 uur | LMV-DSOV 0-0 | Door: Hans Heere

"We speelden een goed wedstrijd, een dikke voldoende. Alleen bleven we in gebreke met het benutten van de vele scoringskansen. Dat was jammer."

Gemengde gevoelens bij Legmeervogels-trainer Ton Pronk na afloop van de thuiswedstrijd tegen DSOV (0-0). Voor een groot deel van het duel heerste zijn formatie, het doelnet vinden is voorlopig een probleem bij de geelblauwen. Ook vorige week tegen ROAC (1-0 verlies) was dat het voornaamste euvel. "We moeten de kansen gaan verzilveren."

Kansen
Legmeervogels trad in het duel tegen DSOV aan zonder de geschorste Oltman Lechkar; voor twee duels geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart opgelopen in het duel tegen ROAC. Jasper Burgers nam zijn plaats op het middenveld in.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de bezoekers. Een schot van DSOV speler Vince de Kwant dwong doelman van Legmeervogels Folke Maenhout gestrekt naar de hoek te gaan.

Aan de andere kant was er in de 13e minuut voor Legmeervogels net buiten het strafschopgebied een vrije trap. Een tikje van Regilio Kranenburg op de vrijstaande Sven van Beek eindigde met een schot in de muur. Na een actie van Romello Austin was het de doelman van DSOV die een fractie eerder bij de bal was dan de aanstormende Nick Verschut.

Niet veel later wederom een kans op de openingstreffer van de thuisploeg. Een corner genomen door Regilio Kranenburg werd door Kenneth van der Nolk van Gogh doorgekopt naar Nick Verschut en deze probeerde met een omhaal de DSOV doelman te verrassen. Helaas de verrassing kwam er niet.

Zelfde beeld
De tweede helft eenzelfde beeld als in de eerste helft. Een goed spelend Legmeervogels dat weer veel kansen wist te creëren maar de afwerking laat te wensen over.

In de 53 ste minuut een actie van Romello Austin, zijn pas was net te scherp voor de vrijstaande Quint Piris. Enkele ogenblikken later staat Romello Austin op aangeven van Regilio Kranenburg oog in oog met de DSOV-doelman. Ook deze keer lukt het niet om de bal in het oel te werken.

Zelden lukt het de bezoekers om het de verdediging van de thuisclub moeilijk te maken. Die ene keer dat het lukt is het de zeer betrouwbare Folke Maenhout die de klus weet te klaren.

In de slotminuut van dit duel is het Mitch Vernooij die de 1-0 op zijn schoen heeft. Ook deze keer weet de DSOV doelman een treffer van Legmeervogels te voorkomen . Een treffer die gelet op spel van de thuisclub zeker verdient zou zijn ​ weest.

Veel passie
"De inzet, passie en strijd was prima bij mijn team, we verdienden de drie punten. Ontzettend veel goede kansen gehad. Doodzonde dat het niet lukte om te scoren", aldus Legmeervogels-trainer Ton Pronk een half uur na de wedstrijd voor de microfoon van lokale zender RICK FM

Zondag 4 oktober gaat Legmeervogels op bezoek bij Fortuna Wormerveer.

Door: Hans Heere (LMV)