Legmeervogels viert feestje in kleedkamer na 3-1 winst op DWS   Foto: Instagram LMV

Legmeervogels maakt achterstand goed, KDO sluit gestaakt duel af met winst

15-4-2024, 13.00 uur | Legmv en KDO | Door: Klaas Leegwater

Koploper Legmeervogels in 3B werkte afgelopen zaterdag op de Randhoorn niet de beste wedstrijd van deze competitie af. Vooral de eerste helft speelde de ploeg van trainer Jack Honsbeek onrustig, tegenstander DWS speelde feller en beter.

De 0-1 in de 11e minuut na een verre ingooi was dan ook niet onverdiend. Tien minuten later zorgde Raoul Tjong-A-Tjoe na een soepel lopende aanval via verschillende schijven voor de 1-1.

"In de rust sprak Jack enkele pittige woorden, er moest een schepje bovenop," vertelde na afloop assistenttrainer Jay Kroon tegen onze verslaggever. "Maar hij gaf ze ook vertrouwen mee dat we dit duel winnend konden afsluiten."

Hattrick Tjong-A-Tjoe
Na de pauze was het spel van Legmeervogels nog steeds niet om over naar huis te schrijven. De gastheren gingen wel optimaal om met de ruimte die middenmoter DWS weggaf. Aanvaller Raoul Tjong-A-Tjoe profiteerde met nog eens twee treffers. Door zijn hattrick komt Tjong-A-Tjoe op zeven competitiegoals.

Met nog vijf duels te spelen heeft leider Legmeervogels zes punten voorsprong op Amstelveen dat een wedstrijd meer heeft gespeeld. Aanstaande zaterdag gaat de Uithoornse formatie, dat nu zes duels op rij heeft gewonnen, op bezoek bij AMVJ. De nummer vier op de ranglijst haalde met 13-0 hard uit tegen het wegkwijnende sv Hoofddorp.

Met medewerking van Hans Heere.

Uitslagen/Standen 3B

Winst KDO in gestaakt duel
Zondagderdeklasser KDO boekte in een tumultueus verlopen duel tegen SMVC Fair Play een 2-1 overwinning. Op eigen terrein aan de Vuurlijn namen de roodwitten via Fabian Hofmeester de leiding. Na de 1-1 staakte scheidsrechter Adem Oren in de tweede helft de wedstrijd voor een kwartier wegens aanmerkingen op de leiding, ook vanaf de kant.

Na de onderbreking knalde Jesse Stange zijn ploeg naar 2-1 winst. Waar de doelman van SMVC Fair Play een voorzet verwachtte schoot Stange de bal heel handig in de korte hoek bij de eerste paal in de touwen.

Met de negende winstpartij hebben de Kwakelaars bijna voldoende afstand genomen tot de negende positie, plek voor nacompetitievoetbal. Weinig kopzorgen dus meer dit seizoen in de Kwakel met nog vier duels op de rol.

Bovenaan 3C strijden gedeeld lijstaanvoerders Sporting'70 en WV-HEDW om rechtstreekse promotie. Ook nummer drie Swift maakt hier nog kans op.