Een uur met 10 man levert Legmeervogels bijna winst op in "deze krankzinnige klasse"

6-3-'23 12.00 uur | LMV-EMM'21 2-2 | Door: Klaas Leegwater

Tweedeklasser Legmeervogels speelde zaterdag op eigen veld ruim een uur met 10 man tegen het stugge EMM'21. De 2-2 eindstand deed volgens trainer Alain Hijman geen recht aan het spelbeeld in de 2e helft. "Ondanks de man minder bepaalden wij de wedstrijd." Aanvaller David Vermeer van EMM'21: "Tegen tien man moet je drie punten pakken."

In het eerste kwartier van de wedstrijd aan de Randhoorn was Legmeervogels zoekende naar de juiste organisatie binnen de lijnen. Het op de ranglijst hoger genoteerde EMM speelde in die fase makkelijker zonder echt gevaarlijk te worden.

Na een kwartier spelen kwam Legmeervogels beter in de wedstrijd en liet het bij balbezit een aantal goede combinaties zien. Twee keer kon men via de linkerflank gevaarlijk worden maar voorzetten van Jasper Burgers werden tot twee keer toe door de aanvallers gemist.

Rode kaart
Na 30 minuten spelen ontving Milan Spit van Legmeervogels na een onnodige overtreding zijn tweede gele kaart, dat betekende vroegtijdig douchen voor de middenvelder. Kort voor rust profiteerde EMM van deze man-meer situatie door op een gelukkige manier via Joey van der Geest op een 0-1 voorsprong te komen uit een hoekschop.

Ondanks het feit dat de thuisformatie in de gehele 2e helft met een man minder speelde was dit qua spelbeeld niet te zien. De spelers van Legmeervogels toonden mentale veerkracht en waren voor een groot gedeelte na rust de bovenliggende partij.

In de 70e minuut was het de mee naar voren gekomen Kenneth van de Nolk van Gogh die uit een rebound uit een hoekschop de dikverdiende 1-1 binnenschoot.

Op voorsprong
Tien minuten voor tijd zette Jasper Burgers met een knap schot vanaf de rand 16 meter de wedstrijd op zijn kop. Met een fraaie curve verdween de bal onhoudbaar achter EMM-doelman Van Rijn. De geelblauwen op voorsprong.

Legmeervogels had de zaken goed op orde en leek met een 2-1 overwinning de drie punten uit het vuur te slepen. Helemaal toen Camiel Schouten na goed voorbereidend werk van Teun Gieling de 3-1 had moeten maken. Op miraculeuze wijze verdween de bal via een EMM-been echter over de achterlijn in plaats van over de doellijn.

Domper
Zoals wel vaker dit seizoen moest Legmeervogels alsnog in de blessuretijd een tegengoal incasseren. Een opportunistische bal van achteruit viel op gelukkige wijze voor de voeten van een EMM-er Joey van der Geest die met een krul de bal achter Anthony Acda in de verre hoek draaide.

Gifbeker en krankzinnige klasse
Derhalve waren de druiven zuur voor het met overlevingsdrang spelende Legmeervogels. Trainer Alain Hijman: "Ruim een uur spelen met 10 man tegen 11 en de wedstrijd toch weten te bepalen en op basis daarvan eigenlijk drie punten verdienen is een compliment waard voor mijn spelers. Echter achtervolgt ons de gifbeker al het hele seizoen, ook nu weer."

Aanvaller David Vermeer van EMM'21 vertelde tegen Leiden Amateurvoetbal: "Elk punt is er eentje in deze krankzinnige klasse en ik ben van mening dat we er hier drie hadden moeten ophalen. We speelden echter te lang slap en eigenlijk mogen we nog niet eens ontevreden zijn met dit resultaat."

Door het achtste gelijkspel blijft Legmeervogels in de gevarenzone staan in 2D. EMM'21 blijft meedoen voor een hoge eindpositie.

Bron verslag: Legmeervogels

Opstelling Legmeervogels: Anthony Acda, Jordi Holt, Sven Verbeek, Milan Spit, Kenneth van der Nolk van Gogh, Dylan Nieuwendijk, Ludnardo Schoop, Teun Gieling, Stan Vincken (Tom Tiekstra), Camiel Schouten en Jasper Burgers.