Ludnardo Schoop van Legmeervogels passeert twee tegenstanders van ESTO.   Foto: Jaap Maars

Winst geeft Legmeervogels beetje hoop, KDO zakt dieper weg in moeras

21-3-'23 13.00 uur | LMV en KDO | Door: Klaas Leegwater

De 1-0 overwinning op ESTO geeft tweedeklasser Legmeervogels hoop dat elk geval rechtstreekse degradatie dit seizoen kan worden voorkomen.

In een wedstrijd waarin de geelblauwen wat betreft strijdlust een stuk beter voor de dag kwamen dan vorige week in het tweede bedrijf tijdens het verloren duel bij Foreholte viel naar later bleek de beslissende treffer in de 15e minuut. Doelpuntenmaker was Jasper Burgers, zijn vierde competitietreffer.

Met de vijfde overwinning blijft de Uithoornse formatie staan op de dreigende twaalfde positie (rechtstreekse degradatie), wel is de afstand naar de zone voor behoud klasseschap via de nacompetitie verkleind naar drie punten. Verschil met de veilige achtste positie is zeven punten.

Uitslagen/Standen 2D

Teun Gieling van Legmeervogels ontsnapt aan zijn bewaker in het duel met ESTO.   Foto: Jaap Maars

KDO zakt dieper in moeras
Voor KDO is de situatie nog een tikkeltje somberder. De Kwakelaars leden in Langeraar een fors verlies (4-0) tegen het eveneens laag genoteerde Altior. De ploeg van vertrekkend coach Edwin Reder verkeert met nog acht duels te spelen in acuut degradatienood.

Door een misverstand tussen een verdediger en doelman kwam KDO een minuut voor rust op achterstand door een treffer van Luuk de Haan, en kort na de pauze verdubbelde Tom van der Weijden de voorsprong van Altior naar 2-0.

Wederom Luuk de Haan en invaller Sjoerd van der Meer bepaalden de eindstand tegen het spartellende KDO op 4-0.

"Geen inzet en strijdlust"
KDO-trainer Reder tegen Rick FM: "Er gebeurden vandaag dingen met mijn spelers die ik niet begrijp, te vaak de bal naar een speler met een andere shirtkleur. Ik word nooit boos, maar deze keer was ik niet blij met het vertoonde spel en inzet. Ik begrijp echt niet dat in een wedstrijd waar het erom gaat iedereen een onvoldoende haalt. Er was geen inzet en strijd."

Door het tiende competitieverlies zakken de Kwakelaars af naar de dertiende plek in 2B, met vier punten achterstand op plaats elf en maar liefst negen punten op een veilige positie nummer acht. Daar staat nu DSOV, aanstaande zondag de tegenstander aan de Vuurlijn.

Bovenin 2B neemt de spanning toe. Koploper Sporting Martinus verloor verrassend van DCG, daardoor gingen ZSGO/WMS en SCPB'22 de Amtelveeners voorbij, de verschillen blijven minimaal.