Tom Leijte tikt namens Johanthan de 0-1 binnen tegen Legmeervogels. Doelman Darrin de Meza duikt tevergeefs naar de hoek,   Foto: Suresh Chadda (Jonathan)

Eerste verlies Legmeervogels, trainer Honsbeek kritisch op 'Brobbey van de Randhoorn'

21-10-2024, 13.00 uur | LMV-Jonathan 0-2 | Door: Klaas Leegwater

Tweedeklasser Legmeervogels heeft voor het eerst in de competitie een nederlaag geleden. De koploper ging op eigen veld verrassend met 2-0 onderuit tegen het laag genoteerde Jonathan. Door de verliespartij heeft de Uithoornse formatie de leiderspositie moeten afstaan aan FC De Bilt, na vijf duels de enig ongeslagen ploeg in 2B.

Jonathan, dat nog geen zege had geboekt, bleek meer dan gelijkwaardig aan de gastheren. Golf na golf van aanvallen leverde Jonathan een reeks corners op in de eerste helft, waarbij Legmeervogelsdoelman Darrin de Meza enkele knappe reddingen verrichte.

Gemiste doelkansen 'Brobbey van de Randhoorn'
Ook Legmeervogels, dat moeite had zich aan te passen aan de fysieke inbreng van de bezoekers, kreeg voor de pauze mogelijkheden op de Randhoorn. Na de pauze een veranderd spelbeeld. De thuisclub bouwde een overwicht op, en was veel dreigender dan in het eerste bedrijf.

Aanvaller Dion Reuvekamp, twee weken geleden in de slotfase tegen FC Breukelen nog beslissend, miste voor de thuisploeg een aantal uitstekende kansen op de openingstreffer.
Zo wist de oudAMVJ-er drie keer bij een-op-een-situatie met doelman Bas van den Hoes niet tot scoren te komen. De wijze waarop de spits de scoringskansen verprutste doet denken aan Ajacied Brian Brobbey die zijn vizier broodnodig moet aanscherpen.

Jonathan effectiever
Jonathan, evenals de gastheer gepromoveerd uit de derde klasse, toonde zich richting het einde effectiever. Ongeveer twintig minuten voor tijd tekende Tom Leijte de 0-1 aan. De spits reageerde na een lage voorzet vanaf de linkerkant scherper dan zijn bewaker, handig tikte Leijte de bal langs De Meza in de touwen.

En rond blessuretijd stond maakte de formatie uit Zeist er ook nog 0-2 van. Legmeervogels stond achterin na een inworp te slapen, Dani van Soest profiteerde door via het Uithoornse verdedigingscentrum uit te breken en met een schuiver de driepunter definitief veilig te stellen.

"Ik hoop dat Dion ervan leert"
Legmeervogelstrainer Jack Honsbeek uitte na afloop bij lokaal radiostation RICK FM zijn ontevredenheid over aanvaller Reuvekamp. "Het was bij ons voor rust te onnauwkeurig. Ik heb mijn spelers in de rust wakkergeschud, dat had effect. Maar dan moet je vervolgens wel de kansen benutten, Dion had er zeker drie moeten maken. Hoe het kan dat hij die kansen mist laat ik in het midden, maar ik hoop wel dat hij er van leert."