KDO pakt direct koppositie, "ongelooflijk". Ook winst Legmeervogels

23-9-2024, 15.00 uur | Voetbal regio | Door: Klaas Leegwater

Bij de start van de nieuwe competitie is promovendus Legmeervogels in 2B begonnen met een overtuigende 3-1 overwinning op eigen veld tegen tegen PVCV uit Vleuten.

Na een moeizame beginfase, de thuisclub was zoekende hoe zich te positioneren tegenover het tactische systeem van de bezoekers, kwam de thuisclub in de eerste helft op voorsprong door een doelpunt van Kenneth vd Nolk van Gogh.

Na de 2-0 kort in de tweede helft via een benutte strafschop van Jordy Nieuwendijk kreeg Legmeervogels een aantal goede mogelijkheden de score verder uit te breiden, en het duel definitief in het slot te gooien. Dat gebeurde een klein kwartier voor het eindsignaal toen Jasper Burgers met een snoeiharde uithaal zijn ploeg op 3-0 bracht.

Tegen het einde deed PVCV, evenals Legmeervogels eind vorig seizoen gepromoveerd, nog wat terug via Lars van Houten.

"Volwassener worden"
Trainer Jack Honsbeek was tevreden met de driepunter, maar de coach keek ook al vooruit. "Vandaag is het even genieten van de winst, maar mijn ploeg moet wel volwassener worden in balbezit en in hoe we omgaan met de kansen. Een bepaalde periode na rust speelden we PVCV helemaal kapot, dan moet je het eerder beslissen", aldus Honsbeek tegen RICK FM.

Met medewerking van Hans Heere (Lmv)

Opstelling LMV:
Darrin de Meza, Milan Spit (Nikolai Bogomolov), Sven van Beek, Kenneth vd Nolk van Gogh Mervin Hansen, Robin Wakker, Jordy Nieuwendijk (Malick Lowe), Jasper Burgers (Joury Habing), Rinaigel Ogenio (Derk Streefkerk), Camiel Schouten en Dion Reuvenkamp (Raul Tjong-A-Tjo),

Scheidsrechter: Gerrit Beekman (Alkmaar)
Geel LMV: Malick Lowe
Toeschouwers: 122

KDO verrast met winst in Almere
Wie had dat gedacht. Na een belabberde voorbereiding waarin KDO kansloos werd uitgeschakeld in de districtsbeker, en trainer Lex van der Horst steen en been klaagde over de instelling van zijn selectie (feestweekenden en vakanties) gaan de Kwakelaars na 3-0 winst tijdens de eerste speelronde op FC Almere aan de leiding in 3B.

In Almere waren beide ploegen in het eerste bedrijf aan elkaar gewaagd, maar de beste doelkansen waren voor de thuisclub. Onder andere een schot ging via de lat over. Tijdens de pauze wisselde Van der Horst drie spelers en bracht in de loop van de tweede helft nog een keer twee verse spelers.

Wissels maken het verschil
Achteraf stelde de KDO-trainer dat de nieuwe frisse krachten het verschil maakten. "FC Almere raakte leeggespeeld, ze hadden voor rust veel gegeven. Daar konden we van profiteren door met een hoog tempo te blijven spelen."

Nadat Roy de Jong de bezoekers op voorsprong had gezet, volgde even later de mooiste goal van de wedstrijd. Joeri Stange leverde een poeier van afstand af. Almere-doelman Stann Grosmann was kansloos.

Hoewel de thuisclub, vorig seizoen nummer zeven in de eindrangschikking, eveneens mogelijkheden kreeg op een treffer (volley op de lat) velde de jeugdige Bruno Nieuwkoop Rodrigues het definitieve vonnis over FC Almere.

"Ongelooflijk"
Trainer Van der Horst tegen RICK FM: "De eerste helft speelde we matig, heel onrustig. Na de pauze brachten de wissels de ommekeer. Bij FC Almere ging langzaam het licht uit. Het had ook zomaar nog 0-5 of 0-6 kunnen worden. Als we dit resultaat kunnen doortrekken naar de volgende wedstrijd tegen AMVJ. Voorlopig zijn we koploper, ongelooflijk."

Opstelling KDO:
Mika Olij, Max Wessels (Mithel Smits), Olof de Roij (Bruno Nieuwkoop Rodrigues), Bart Hoving, Lars Velgersdijk, Jelmer de Roij (Ticho Vermeulen), Job Bleekermolen (Wessel Kleijn), Roy de Jong (Bjorn van der Knaap), Fabian Hofmeester, Joeri Stange en Jesse Stange.

Scheidsrechter: Oğuzhan Yıldırım
Geel KDO: niemand
Tieschouwers: 88

Remise SCW
SCW, na promotie spelend in dezelfde klasse (3B) als RKDES en KDO, begon met een 2-2 gelijkspel bij Wartburgia. Na een snelle achterstand scoorde Lars de Lange halverwege de eerste helft de gelijkmaker voor de Rijsenhouters, maar nog geen drie minuten later kwam de thuisclub opnieuw op voorsprong. Een eigen doelpunt van de Amsterdammers twintig minuten voor tijd bracht de 2-2 op het scorebord.