Legmeervogels verliest tweede bekerduel

7-9-2020 19.30 uur | Maarssen-LMV 2-0 | Door: Klaas Leegwater

Na de winst vorige week tegen OSV leed eersteklasser Legmeervogels in de tweede wedstrijd van de districtsbeker een 2-0 verlies in en tegen Maarssen.

Een overwinning aanstaande zondag in Castricum op Vitesse'22 geeft zekerheid voor de geelblauwen op deelname aan de knock-out ronde. Mogelijk is ook een gelijkspel genoeg, afhankelijk van de uitkomst van het inhaalduel dinsdagavond tussen Vitesse'22 en Maarssen en de wedstrijd OSV-Maarssen op zaterdagmiddag.

In Maarssen kwam zaterdagmiddag de thuisclub al in de 3e minuut op voorsprong. Uit een voorzet verdween de bal ongelukkig via de rug van Legmeervogels-verdediger Sven van Beek achter zijn eigen doelman Floke Maenhout.

Vanaf dat moment liepen de bezoekers achter de feiten aan en kregen in de eerste helft weinig kansen om gevaarlijk te worden. Alleen vijf minuten voor de pauze was er een mogelijkheid voor Mitch Vernooy die het leer een halve meter naast schoof.

Na rust kwam Legmeervogels beter voor de dag maar het was de thuisploeg die de wedstrijd besliste met de 2-0. De formatie van Ton Pronk scoorde ook maar de treffer werd afgkeurd wegens buitenspel.

Twee bekerduels gespeeld, een winstpartij en een keer verlies. Aanstaande zondag in Castricum de beslissing.

OSV 2-1 -3

De nr1 en nr2 in eindstand naar knock-out ronde. Bij gelijk aantal punten beslist eerst het doelsaldo, daarna het meeste aantal doelpunten en vervolgens het onderling resultaat. Is dat ook gelijk komt er een beslissingsduel.

De Club van Honderd van Legmeervogels schonk de Uithoornse vereniging nieuwe tribunestoeltjes. Vrijwilligers installeerden de stoeltjes, in de clubkleuren geel blauw, vorige week. Meer op site van LMV.