Slotseconden opnieuw fataal voor Legmeervogels

28-11-'22 12.30 uur | Oudewater-LMV 2-1 | Door: Klaas Leegwater

Een pijnlijk tafereel voor Legmeervogels zaterdag in Oudewater, het leek een exacte kopie van de wrange slotminuut twee weken eerder in Oegstgeest bij ASC (1-0). Wederom verloren de geelblauwen in de laatste seconden van een wedstrijd, ditmaal met 2-1. Legmeervogels dat gedurende het duel tegen FC Oudewater prima weerstand gaf en op z'n minst recht had op een remise ging ver in blessuretijd de bietenbrug op.

In de 98e minuut kopte Bart Griffioen uit een hoge voorzet de bal achter doelman Anthony Acda, met de nooit meer verwachte winst op zak liepen de spelers van FC Oudewater een paar seconden later feestend naar de kleedkamer, het zwaar gedesillusioneerde Legmeervogels sjokte er met gebogen hoofd achteraan.

"Dit doet hij normaal gesproken dus nooit”, vertelde FC Oudewater-trainer Alex Redel na afloop tegen de plaatselijke media over de winnende kopbal van Griffioen. "Hij scoort altijd over de grond." De oefenmeester moest toegeven dat de overwinning niet perse verdiend was. "De gelukkigste ploeg won zaterdag. Een gelijkspel was voor Legmeervogels echt verdiend geweest." Bij de ploeg uit Uithoorn beklaagde men zich over de ruim toebedeelde blessuretijd door arbiter Vincent Koning.

Meeslepend
In een meeslepend voetbalgevecht en op een zwaar bespeelbaar natuurgrasveld was Legmeervogels tijdens het openingskwartier in Oudewater niet goed bij de les. De thuisploeg opende de wedstrijd met veel energie dat in die fase ook het verschil maakte. De 1-0 van Griffioen na een snel uitgevoerde aanval was het logsiche gevolg.

In het verdere verloop van de eerste helft ontwikkelde zich de wedstrijd in het voordeel van Legmeervogels. Een grote kans voor Camiel Schouten na goed voorbereidend werk van Milan Spit ging rakelings naast, evenals een schot van Stan Vincken dat door doelman Kaj van den Heuvel maar net tot hoekschop kon worden verwerkt.

Met een 1-0 achterstand zocht de formatie van trainer Alain Hijman, die afgelopen week bekendmaakte bezig te zijn aan zijn laatste seizoen bij de Uithoornse tweedeklasser, de kleedkamer op voor een kwartier rust.

Jasper Burgers
Na de pauze was het maar één ploeg dat de wedstrijd dicteerde en dat was het strijdlustige en energieke Legmeervogels. Het was uitblinker Jasper Burgers die al na drie minuten in de 2e helft met een schot in de linkerbovenhoek de goalie van FC Oudewater volstrekt kansloos liet, 1-1.

De gasten toonden zich daarna een voetballende vechtmachine. Er werden volop kansen gecreëerd om de wedstrijd in haar voordeel te beslissen. Zo zag aanvaller Ruben Kalkman een laag schot ternauwernood door Van den Heuvel uit de benedenhoek worden getikt.

Scheidsrechter warrig
Legmeervogels rook bloed en ging steevast door om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Een grote kans voor de ingevallen Stan Tjassens die één op één op de doelman af ging kon ternauwernood nog tot hoekschop worden verwerkt. De bij veel momenten warrig leidende scheidsrechter Vincent Koning zag er echter een doeltrap in.

En even later maakte de arbiter in de ogen van de bezoekers opnieuw een fout door Legmeervogels een strafschop te onthouden na een overtreding binnen het strafschopgebied op de ingevallen Jordy Nieuwendijk. Na afloop gaf de leidsman toe de overtreding niet goed gezien te hebben.

Op de lat
In de 88e minuut hadden de geelblauwen op voorspong kunnen en moeten komen. Een fraai genomen vrije trap van Erwin Smajic spatte uiteen op de lat en in de rebound had Camiel Schouten de 1-2 op zijn schoen. Helaas voor Legmeervogels ging de bal net over de lat.

Scheidsrechter Koning trok tien minuten blessuretijd bij, dat leverde veel verbaasde gezichten op bij de bezoekers. De extra tijd bleek beslissend, diep in blessuretijd (98e minuut) belandde een voorzet vanaf de rechterkant richting de tweede paal op het hoofd van Griffioen. De aanvaller van FC Ouderwater kopte het leer in de touwen. De ontlading bij de thuisformatie was groot, het stortte Legmeervogels in diepe teleurstelling.

Mogelijk ander tijdstip derby tegen FC Aalsmeer
Door de vierde competitiewinst stijgt FC Oudewater naar de derde positie in 2D, Legmeervogels blijft staan op de elfde plek. Aanstaande zaterdag in Uithoorn de streekderby Legmeervogels-FC Aalsmeer. Duel staat vooralsnog gepland op 15.00 uur, mogelijk wordt het aanvangstip een uur vervroegd vanwege een WK-wedstrijd van Oranje om 16.00 uur (als Nederland 1e in de poule wordt).