KDO en LMV koploper, gelijkspel RKDES en winst SCW

29-9-'24, 18.00 uur | Regioclubs | Door: Klaas Leegwater

Derdeklasser RKDES speelde zaterdag op eigen veld met 1-1 gelijk tegen EMM'21. Na een matte eerste helft werd het na rust in Kudelstaart wat levendiger. Halverwege de tweede helft pakten de bezoekers uit een hoekschop de leiding via Luke Bakker.

Tegen het eindsignaal kwam RKDES op gelijke hoogte uit een strafschop van Mike van den Bergen na een handsbal. "Achteraf blij dat we nog een punt pakken, meer zat er vandaag niet in," reageerde na afloop RKDES-trainer Siver Abdulrahman.

Overwinning KDO en Legmeervogels
KDO boekte de tweede overwinning op rij, 4-2 op AMVJ, en is koploper in 3B. De Kwakelaars speelde op eigen veld een vreemd duel. De ploeg van Lex van der Horst speelde het eerste uur veel beter dan de bezoekers en kregen legio uitstekende kansen op een voorsprong.

Op het moment dat KDO via Olof de Roij in de 63e minuut eindelijk het doelnet vond, kakte de thuisformatie opeens in. AMVJ profiteerde van de plotselinge slapheid bij de gastheer door binnen vijf minuten de tussenstand om te draaien naar 1-2.

Wakkergeschud pakte KDO de goede draad weer op. Via Fabian Hofmeester (mooi getimde kopbal), Bjorn van der Knaap en Roy de Jong gingen de Kwakelaars uiteindelijk met 4-2 winst van het veld.

Trainer Van der Horst: "We hielden AMVJ veel te lang in leven. En na de 1-0 dacht ik dat de ban gebroken was, maar wat er toen opeens gebeurde door die twee tegengoals verbaasde mij. Gelukkig kwam het nog goed."

Samenvatting KDO-AMVJ, door 8 van Amstelveen

"Het stond als een huis"
Ook Legmeervogels pakte opnieuw de volle buit, en is leider in 2B. De ploeg van Jack Honsbeek won de op papier lastige uitwedstijd bij sv Nieuwkoop met 3-0. Jordy Nieuwendijk zorgde uit een strafschop (hands) voor de 0-1, waarna Robin Wakkers met een knappe kopbal nog voor de pauze de 0-2 op het scorebord zette. Na rust besliste Camil Schouten de streekderby met de derde Uithoornse treffer.

"We gaven de tegenstander geen ruimte, het stond bij ons als een huis. Een verdiende overwinning," verklaarde LMV-trainer Jack Honsbeek. Het enige waar de oefenmeester zich in Nieuwkoop aan ergerde was het egoisme bij een paar van zijn spelers na de 3-0. "Die gingen teveel voor eigen succes. Dat heb ik meteen afgestraft door ze te wisslen. Ik neem ze dat kwalijk, anders win je hier met met veel grotere cijfers."

Belangrijke rol teruggekeerde Miles Panka bij SCW
Na het gelijkspel vorige week bij Wartburgia behaalde SCW zaterdagmiddag in eigen huis een 2-0 overwinning op Kagia. Doelpunten bij de Rijsenhouters vielen in het eerste kwartier na de pauze.

Bij beide goals was er een rol weggelegd voor Miles Panka, teruggekeerd bij SCW na een verblijf bij KHFC. Bij de 1-0 in de 47e minuut trok Panka vanaf de achterlijn de bal voor op Mathijs van den Burgt die flink gehinderd kon binnentikken.

En vijf minuten later reageerde Panka heel alert op een te zachte terugspeelbal. Handig pikte de aanvaller het leer op en omspeelde de doelman van Kagia. (zie video)

Vanaf de 70e minuut kreeg SCW het zwaar nadat het verder moest met tien man vanwege een rode kaart voor Job Keizer (neerhalen doorgebroken speler.) De thuisclub hield stand en haalde de zege binnen.