Luchtduel tussen Maarten van Putten van RKDES en Martijn de Boer van Koudekerk.   Foto:vvKoudekerk

Verlies voor RKDES en Aalsmeer

9-10-'23 18.00 uur | Verlies RKDES en FCA | Door: Klaas Leegwater

Een slecht weekend voor derdeklassers RKDES en FC Aalsmeer. De Kudelstaarters verloren op eigen veld met 2-1 van Koudekerk, en het zondagteam van de roodgroenen ging in Utrecht tegen Sporting '70 met 3-0 onderuit.

Voor RKDES was het verlies een tegenvaller. De ploeg van trainer Raymond de Jong begon de competitie met twee winstpartijen, de verwachting was dat de thuisclub ook tegen Koudekerk, voor zaterdag nog op nul punten, een goed resultaat zou boeken.

"Het was vandaag niet goed genoeg," stelde De Jong na afloop tegen regiozender RICK FM vast. "We kregen de bal moeilijk bij onze aanvallers, vooral niet in de eerste helft toen we de wind tegen hadden."

Na rust meer dreiging
Ook de bezoekers konden niet imponeren, maar waren met twee uitbraken voor rust wel succesvol. In de tweede helft bracht De Jong centrumspits Rick Verkuijl binnen de lijnen. Dat zorgde voor wat meer dreiging op de helft van de tegenstander.

Twintig minuten voor tijd maakte Benjamin van Gastelen voor RKDES de aansluitingstreffer op aangeven van Verkuijl. Met een aantal verse krachten in het veld probeerde de thuisclub de druk nog meer op te voeren, meer dan een paar mogelijkheden leverde het de Kudelstaarters niet op.

"Mijn team was vandaag niet in goede doen," aldus De Jong die de hand ook in eigen boezem stak. "Ook ik scoorde met de keuzes die ik maakte in de basisopstelling geen voldoende."

RKDES staat na drie duels met zes punten op de vijfde positie in 3A. Zaterdag gaan de Kudelstaarters op bezoek bij hekkensluiter Zevenhoven.

Uitslagen/Stand 3A za

Aalsmeer onderuit in Utrecht
Het zondagteam van FC Aalsmeer is na twee duels nog puntloos. Na de 6-1 afstraffing bij SMVC Fair Play ging de derdeklasser ook in de tweede competitiewedstrijd onderuit. In Utrecht verloor de formatie van Bas Groenveld met 3-0 van Sporting'70.

Na een klein half uur kwamen de bezoekers, die naar Utrecht waren afgereisd zonder selectiespelers Nick Sluijs, Jelle Lissenburg, Sten Piet en Dave Leenders, op achterstand uit een hoekschop. En kort voor rust viel de 2-0 door een kopbal uit een vrije trap.

Na de pauze speelde FC Aalsmeer feller, maar kwam door een ongelukkig moment op 3-0 achterstand toen de scheidsrechter een overtreding op Jermy Maas wegwuifde en de thuisclub razendsnel omschakelde naar een aanvallende positie. De Utrechtse uitval werd succesvol afgerond, duel beslist.

Met de 3-0 winst staat Sporting'70 samen met Swift ongeslagen bovenaan in 3C, FC Aalsmeer zakt weg naar de elfde positie. Aanstaande zondag spelen de roodgroenen de eerste thuiswedstrijd, tegenstander is AFC Quick 1890 dat eveneens nog nul punten heeft verzameld.

Uitslagen/Stand 3C zon

Legmeervogels en KDO
Derdeklasser Legmeervogels nam op eigen terrein tegen Purmerend (2-1) revanche op de slechte beurt een week eerder in Almere. Kort na rust opende Rinaigel Ogenio voor de thuisclub de score. Na de gelijkmaker twintig minuten voor tijd bezorgde Sven van Beek zijn ploeg de overwinning. Na drie duels staat Legmeervogels op de zesde plek in 3B.

KDO verloor op eigen veld met 3-0 van WVHEDW, de tweede nederlaag in drie wedstrijden. Lees het (enigszins gekleurde) verslag op website van WVHEDW. ff drie punten ophalen in de Kwakel.

Tekst: Klaas Leegwater