Archief-foto: Jaap Maars

RKDES terug aan de leiding na ruime winst op RVC, hoofdrol Mike van den Bergen

26-11-'23 14.00 uur | RKDES-RVC'33 4-0 | Door: Klaas Leegwater

Juist op het moment dat RKDES als koploper in 3A de afgelopen weken kon toeslaan om de eerste periodettitel te veroveren gaven de Kudelstaarters niet goed thuis. Door een nederlaag op eigen terrein tegen ESTO en een remise in Langeraar tegen Altior werd de selectie van Raymond de Jong voorbijgestreefd door Soccerboys dat vorige week op de valreep de eerste seizoensprijs kon bijschrijven.

Nog geen zeven dagen later heeft RKDES de leiderspositie weer terugveroverd. Zelf wonnen de roodzwarten vrij eenvoudig met 4-0 van RVC'33 en concurrent Soccerboys verloor met dezelfde cijfers bij Koudekerk dat samen met de Kudelstaarters en Aarlanderveen bovenaan staat. Het doelsaldo van RKDES is iets beter. Soccerboys volgt op een punt achterstand.

Reno de Jong
Tegen RVC'33 had De Jong opnieuw een basisplaats toebedeeld aan Reno de Jong (geen familie). Vorige week belandde daardoor Maarten van Putten op de bank, dit keer stond spits Rick Verkuijl buiten het basisteam. "Reno verdient een plek bij de eerste elf omdat hij zich goed ontwikkel. Reno is aan de bal gevaarlijk en heeft een uitzonderlijke goede trap in de benen," verklaart De Jong zijn keuze voor de 22-jarige speler.

Na ruim een half uur kwam RKDES op voorsprong door een doelpunt van Luuk Westerman. Uit een hoekschop van Mike van den Bergen kopte de verdediger prima raak. De ongeveer veertig toeschouwers zagen hoe de thuisclub vijf minuten na rust op 2-0 kwam. Ruben Onderwater knalde binnen, wederom was de aangever Van den Bergen.

Hoofdrol Mike van den Bergen
En twintig minuten voor tijd gooiden de Kudelstaarters de wedstrijd met de 3-0 definitief in het slot. Invaller Rick Verkuijl zette goed zijn hoofd tegen de bal uit een hoekschop van De Jong. Belangrijkste man van het veld Van den Bergen maakte even later bijna op schitterende wijze de 4-0, zijn kiezel harde uithaal belandde op bovenkant paal.

Een minuut in blessuretijd beloonde Van den Bergen (foto) zich alsnog voor zijn goede spel. En hoe...uit een hoekschop vanaf de linkerkant krulde de aanvallende middenvelder met veel effect en geholpen door de wind de bal prachtig bij de eerse paal in de touwen. Doelman Stefan van der Meer die niet goed stond opgesteld werd verrast.

Een prima overwinning voor RKDES tegen de laag genoteerde formatie uit Reeuwwijk die in Kudelstaart wel doelkansen kreeg maar onschadelijk gemaakt zag worden door doelman Tijn Kraak. De roodzwarten weer terug aan kop in 3A, al moet het die positie dus (nog) delen.

Volgende week speelt RKDES uitwedstrijd tegen middenmoter ASC in Oegstgeest.

Opstelling RKDES: Tijn Kraak, Mauro Pons Reguiero, Dennis Pronk, Mike Meuldijk, Luuk Westerman, Mano van Veen (Koen Braat), Lorenzo Zorn, Mike van den Bergen, Maarten van Putten, Ruben Onderwater (Rick Verkuijl) en Reno de Jong.

Scheidsrechter: Toon van de Bend uit Maassluis .