Archieffoto Jaap Maars.

RKDES buigt achterstand om naar winst

28-9-'20 12.00 | RKDES-Stompwijk 3-1 | Door: Klaas Leegwater

RKDES heeft ook de tweede competitiewedstrijd winnend afgesloten. Na de 2-1 overwinning vorige week bij AVV Alphen hielden de Kudelstaarters zondag op eigen veld ook Stompwijk'92 onder de duim. Op het sportpark aan de Wim Kan Dreef werd het 3-1. Centrale verdediger Ivo Lentjes scoorde tweemaal. RKDES na twee duels samen met SVH met zes punten aan de leiding in 3A WestII.

Na een half uur spelen waarin de thuisclub een licht overwicht opbouwde en onder meer aanvaller Jeroen Ezink kansen kreeg op de openingstreffer kwam Stompwijk'92 aan de leiding. Defensiespeler Ivo Lentjes van RKDES greep niet goed in waarvan spits Kite Beuvink kon profiteren na een harde voorzet vanaf de zijkant.

Nog geen vijf minuten later maakte Lentjes zijn 'fout' goed door uit een hoekschop de 1-1 aan te tekenen. Doelman Jesper van Leeuwen van Stompwijk'92 liet de bal uit de hoekschop los waarna Lentjes toesloeg. Tot het rustsignaal liet de thuisploeg enkele kansen onbenut om met voorsprong de kleedkamer op te zoeken.

Voorsprong RKDES
Vroeg in de tweede helft verzuimde Stompwijk'92 via twee goede mogelijkheden de gastheren opnieuw op achterstand te zetten, even later was RKDES op zijn beurt wel succesvol.

Invaller Laurens van de Scheur brak over de linkerkant door, bijna vanaf de achterlijn leverde de jeugdige speler een messcherpe voorzet af op Ezink die de bal in de touwen knalde.

Bijna in het vallen van het eindsignaal werd de doorgebroken RKDES-aanvaller Rick Verkuijl in het strafschopgebied neergelegd, scheidsrechter Jaggan wees terecht naar de witte stip. Lentjes ramde de bal vervolgens snoeihard langs goalie Bennis.

Twee wedstrijden gespeeld, de volle buit voor RKDES. Volgende week gaan de Kudelstaarters op bezoek bij SEP in Delft.