Sam van der Geest kopt de winnende 1-0 binnen voor ROAC. Foto: Jan van der Lubbe (LAV).

Onnodig verlies Legmeervogels bij ROAC, "het eindschot ontbrak"

Eersteklasser Legmeervogels is de competitie begonnen met een nipte nederlaag in Rijpwetering tegen ROAC. De winnende treffer viel in de eerste helft, na rust slaagden de bezoekers er ondanks een overwicht niet in de stand gelijk te trekken. Legmeervogels-speler Othman Lechkar kreeg de rode kaart wegens een elleboogstoot. Trainer Pronk: "We hadden ROAC bij de strot, het eindschot ontbrak."

21-9-'20 12.00 uur | ROAC-LMV 1-0 | Door: Hans Heere

Legmeervogels had zich de start van de competitie heel anders voorgesteld. Na een redelijke tot goede voorbereiding en plaatsing voor de knock-outfase in de districtsbeker was er de verwachting dat de geelblauwen afgelopen zondag minstens een punt zouden meenemen uit Rijpwetering in de wedstrijd tegen ROAC. Dat viel anders uit, het werd een volkomen onnodige nederlaag in het dorp van wielerlegende Joop Zoetemelk.

Onnodig omdat Legmeervogels in dit duel zeker vijftien misschien wel twintig reële scoringskansen kreeg. Van de vele mogelijkheden wist het team van Ton Pronk er geen enkele te benutten. Oorzaken bovenal; spelers gingen te vaak voor eigen succes en bij de afronding waren de schoten te zwak en te slap. Tel daarbij op dat vooral de eerste 45 minuten Legmeervogels in een te laag tempo speelde.

"Verlies niet verdiend"
Na afloop baalde Pronk hoorbaar voor de microfoon van Radio RICK FM. "We hadden ROAC na rust bij de strot, maar bij de afronding was het te onnauwkeurig, het eindschot ontbrak. We verdienden vandaag zeker niet om te verliezen, we hadden de overmacht moeten omzetten in doelpunten. Heel jammer dat dit niet lukte."

Wedstrijdmoment ROAC-Legmeervogels Foto: Jan van der Lubbe (LAV).

Legmeervogels kwam vijf minuten voor rust op achterstand toen uit een hoekschop ROAC-speler Sam van der Geest hoog opsprong en de 1-0 kon binnenkoppen. In de tweede helft een duidelijk veldoverwicht van de bezoekers maar evenals voor de pauze was het spel van Legmeervogels niet doortastend genoeg, tegen het fantasieloze aan.

Late wissels en rood
Terwijl er vanaf halverwege het tweede bedrijf een ingreep vanaf de kant werd verwacht om de geelblauwen (zondag in rode outfit) met vers bloed te voeden bracht Pronk pas in de laatste vijf minuten drie nieuwe krachten binnen de lijnen. De resterende speeltijd was veel tekort voor het verse trio nog iets te forceren.

Daar kwam bij dat Legmeervogels in de slotfase verder moest met tien spelers omdat Othman Lechkar met rood werd weggestuurd na een elleboogstoot op het lichaam van ROAC-speler Den Hollander. Een vergrijp die Lechkar beging nadat hem de doorgang opzettelijk werd belemmerd. Den Hollander kwam er af met geel.

"Rondspelen mocht van ons"
Legmeervogels met een onverdiende nederlaag het veld af, bij ROAC vreugde over de winst. Matchwinner Van der Geest tegen Leiden Amateurvoetbal: "De tweede helft hebben we niet veel meer kunnen voetballen, we kwamen moeilijk onder de druk vandaan. Het was overleven en de organisatie goed houden. In groot gevaar kwamen we echter niet vind ik, we lieten hen vooral rond de middenlijn aan de bal en dat mocht van ons."

Door: Hans Heere (LMV)