Oliver Rifai (rechts) heeft FC Aalsmeer op 0-1 gezet met een kopbal. Luke Vahle is ook blij.   Foto: Ton van Eenennaam

Aalsmeer pakt koppositie in 1B na overtuigende winst en eerste grote misstap BFC

3-2-'24, 18.00 uur | RODA'46-FCA 0-3 | Door: Klaas Leegwater

FC Aalsmeer is de nieuwe koploper in de eerste klasse B. De formatie van Ted Verdonkschot boekte een verdiende 3-0 overwinning op RODA'46, terwijl lijstaanvoerder BFC de eerste nederlaag leed. De ploeg uit Bussum ging bij SVL met 2-1 onderuit en staat nu op twee punten achterstand van de Aalsmeerders. DVVA deed goede zaken door ruime winst tegen Batavia'90 en komt naast BFC op plek twee.

FC Aalsmeer kende in Leusden een perfecte start door al na vijf minuten spelen op voorsprong te komen. Uit een hoge voorzet na een mooi aangesneden vrije trap vanaf de rechterkant door Axel Wendt sprong de mee naar voren gekomen verdediger Oliver Rifai hoger dan de RODA'46 verdediging en kopte de bal langs de graaiende handen van doelman Joshua van de Berkt.

Spel dicteren
De bezoekers, deze middag zonder de afwezige verdediger Djamai Werkzam (vervanger Mark Ruessink), bleven na de openingstreffer het spel dicteren. RODA'46, hoog in het rechterrijtje, kon in eigen huis voor ongeveer tweehonderd toeschouwers vrijwel niet dreigend worden. Ook na rust niet, pas in de slotfase toen de ploeg alles of niets ging spelen ontstond de eerste echte doelkans.

Toen stond echter de 0-3 al op het bord door twee treffers van Giliano Eijken. Eerst stond de linksbuiten precies op de goede plaats nadat een laag hard schot van Daan Vaneman werd geblokt en het leer voor zijn voeten terechtkwam. Zonder te aarzelen haalde Eijken succesvol uit. En de 0-3 knalde de spits binnen vanaf de penaltystip na een een forse overtreding op Vaneman.

Giliano Eijken haalt uit voor de 0-2.   Foto: Ton van Eenennaam

Wedstrijd gespeeld
Met de derde Aalsmeerse score ruim een kwartier voor het einde was het duel gespeeld. Ondertussen was de 2-1 eindstand van SVL-BFC (30 minuten eerder begonnen) al doorgedrongen tot het sportpark in Leusden. Dat gaf een extra feestelijk tintje aan de zevende competitiewinst van de roodgroenen.

Later meer wedstrijdfoto's.

Opstelling FCA: Marijn van Wandelen, Mark Ruessink, Teun Pletting, Oliver Rifai, Jelmer van der Kamp, Axel Wendt (Thomas Bakker), Mike Vreekamp, Daan Vaneman (Steyn Bol), Giliano Eijken (Ludnardo Schoop), Luke Vahle, Dylan Nieuwendijk (Mike Dam).

Scheidsrechter: Ferit Akkaya uit Amsterdam.
Geel FCA: Axel Wendt.