RKDES verspeelt punten in Delft, verlies Aalsmeer

4-10-'20 20.00 | RKDES en FCAzo | Door: Klaas Leegwater

VIND   JOUW   WERKGELUK!

Over negentig minuten wel het meeste balbezit, maar amper scoringsmogelijkheden voor derdeklasser FC Aalsmeer vanmiddag in Leidschedam tegen Stompwijk'92. Een 1-0 achterstand opgelopen in de eerste helft konden de roodgroenen in het verdere verloop van de wedstrijd niet repareren. Het betekende het eerste competitieverlies voor FC Aalsmeer, op de ranglijst nu op de zevende plek met vier punten uit drie duels.

FC Aalsmeer begon met dezelfde elf spelers als vorige week in het gewonnen duel tegen AVV Alphen. Met de harde wind vol in het gezicht kwamen de bezoekers ongeveer halverwege de eerste helft op achterstand. Uit een aanval over de rechterkant volgde een half hoge voorzet, de bal werd prachtig door Lorenzo Korte vanaf bijna twintig meter achter goalie Van Leeuwen in de touwen gejaagd.

Tweede helft, zelfde spelbeeld. FC Aalsmeer het meeste balbezit zonder gevaar te stichten, er zat zondagmiddag onvoldoende dreiging in de aanvallen van de roodgroenen. Topschutter van de voorbereiding Michal Kocon is op zoek naar nieuw kruit. Alleen Kevin Hoorneman had de gelijkmaker op zijn schoen. Een prima reactie van doelman Van Leeuwen voorkwam de 1-1.

Zo eindigde het derde competitieduel voor de Aalsmeerders in het eerste verlies. Volgende week thuiswedstrijd tegen sv Madestein dat zondag op eigen terrein met 4-3 verloor van Voorschoten'97.

Opstelling FCA:
Robert-Jan van Leeuwen, Richard Melman, Nick Sluijs, Pawel Kocon, Robin Kruijsman (65e Jeffrey Hausel), Sten Piet (55e Joeri van de Schraaff), Kevin Hoorneman, Chance Meeuwis (80e Bram Vaneman), Remi Pasternak, Michal Kocon en Romano Baarsen.

RKDES verspeelt twee punten in Delft
RKDES behaalde in Delft een 1-1 gelijkspel tegen SEP. De Kudelstaarters kwamen al in de 4e minuut op achterstand door een score van Marco van Blitterswijk. De aanvaller ontweek handig de buitenspelval van RKDES waarna doelmam Tim van der Linden, vervanger van Tijn Kraak, werd gepasseerd.

Het team van trainer De Jong kreeg nog in de eerste helft legio kansen de achterstand om te draaien naar een voorsprong. Jeroen Ezink, Roy Endhoven en Jimmy Baarsen hadden het geluk niet aan hun zijde. Maarten van Putten, in Delft weer van de partij na een wedstrijd schorsing, was rond de 30e minuut wel succesvol. Uit een hoge voorzet kopte de aanvaller mooi raak.

Direct na de thee was RKDES opnieuw niet goed bij de les, SEP kreeg een levensgrote mogelijkheid op 2-1 maar verzuimde te scoren. Vervolgens kregen de Kudelstaarters weer de overhand en kwamen er opnieuw doelkansen. Die werden niet benut, de ploeg van De Jong verloor zodoende in Delft twee punten. Wel blijven de roodzwarten nipt aan de leding in 3A.