Scheidsrechter Johan Jensch is na de 2-2 getroffen door een zweepslag en kan niet verder.   Foto: Ton van Eenennaam

Zweepslag arbiter komt Aalsmeer niet slecht uit

2-12-'23, 18.30 uur | SVL-FCA | Door: Klaas Leegwater

Update 4-12: Er leek geen vuiltje aan de lucht voor het hoog genoteerde FC Aalsmeer in de uitwedstrijd tegen SVL. In Langbroek speelde de ploeg van Ted Verdonkschot een ijzersterke eerste helft waarin verdiend een 2-0 voorsprong werd genomen door doelpunten van Axel Wendt, simpel intikkertje na een verre ingooi, en Dylan Nieuwendijk die na balverovering snel Mike Vreekamp zocht en vervolgens de ragfijne voorzet van de aanvoerder in de touwen kopte.

SVL, vorig jaar in 1D geëindigd op plek 8, werd voor de pauze van de mat gespeeld door de roodgroenen die echter onherkenbaar uit de kleedkamer kwamen voor de tweede helft. Verdonkschot, die vaste pion op het middenveld Daan Vaneman had verplaatst naar de positie als rechtsbuiten en aanvaller Ludnardo Schoop buiten de opstelling liet, zag hoe zijn team werd verrast door het offensief van de thuisclub.

Binnen een kleine twintig minuten stond verrassend de 2-2 op het bord. Eerst knalde invaller Bart van Lankeren de aansluitingstreffer achter doelman Saverio Zondag in het net, vijftien minuten later maakte andere invaller Willem Baay op schitterende wijze, strak in het kruis, de gelijkmaker. Dertig seconden eerder miste FC Aalsmeer-spits Luke Vahle nog een uitstekende mogelijkheid op de 1-3. De schuiver van de clubtopscorer, de laatste weken wat minder op dreef, ging ruim een meter naast.

Luke Vahle laat een goed kans op 1-3 liggen, een halve minuut later zal SVL de 2-2 maken.   Foto: Ton van Eenennaam

De bezoekers waren het helemaal kwijt tegen het ontketende SVL. Het kwam de roodgroenen dan ook niet slecht uit dat na de 2-2 de aftrap niet meer kon worden genomen. Terwijl aanvallers Mike Dam en Lennart Eijsvogels bij de Aalsmeerders klaarstonden om in te vallen werd scheidsrechter Johan Jensch getroffen door een zweepslag in zijn onderbeen. Intensieve behandeling mocht niet baten, na een kwartier wachten werd de wedstrijd definitief gestaakt.

Voor de resterende 25 minuten zal FC Aalsmeer waarschijnlijk nog in december opnieuw moeten afreizen naar Langbroek. Het resultaat van het gestaakte duel is voor de bloemendorpers van belang in de strijd om de eerste periodetitel. Na negen duels gaat BFC aan de leiding, gevolgd door FC Aalsmeer op vier punten maar dus de 2-2 tegen SVL nog kan omzetten naar winst.

De eerste periode gaat over twaalf duels, pikant is dat wedstrijd nummer twaalf op 27 januari FC Aalsmeer-BFC is.