Positie Aalsmeer na zevende nederlaag blijft problematisch

26-11-'23 17.30 uur | WVHEDW-FCA 6-1 | Door: Klaas Leegwater

Even was er de hoop dat het zondagteam van FC Aalsmeer na het gelijkspel (2-2) vorige week tegen RODA'46 en het eerste competitiepunt werd behaald de lijn omhoog zou inzetten. In Amsterdm bleek vandaag die hoop ijdel, de roodgroenen kregen met 6-1 flink klop van WV-HEDW.

De thuisclub, de nummer vier op de ranglijst van 3C, walste in de eerste helft over de Aalsmeerders heen. Op het moment dat de theepot de kleedkamer werd binnengebracht stonden de alleszeggende cijfers van 5-0 op het scorebord. Halverwege dus game-over voor de bezoekers.

FC Aalsmeer dat het zondag moest doen zonder de geblesseerde aanvaller Jeroen Ezink en verdediger Mo Allaswad maar wel de rentree beleefde van Sten Piet (na een blessure), hield na de pauze de schade beperkt doordat de thuisploeg wat gas terugnam.

Nadat WV-HEDW tien minuten voor tijd de 6-0 had gemaakt, redde invaller Ryan van der Neut (foto) in de slotminuut de Aalsmeerse eer. Door de 6-1 winst blijft de thuisclub meedoen in de strijd om de eerste periode (12 duels).

De zevende nederlaag in acht wedstrijden betekent dat rode lantaarndrager in 3C FC Aalsmeer twee duels voor de winterstop in een moeilijke positie blijft verkeren. Een wederopstanding moet bij de roodgroenen voor lijfsbehoud zorgen.